Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın - MUŞ

- Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı üyelerin karşılaması - Başkan Yalçın ile röportaj - Memur Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Başkan Yalçın'a tablo hediye etmesiMemur - Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Nasıl ki bölgede iş adamlarına ilişkin teşvikler yapılıyorsa kamu görevlilerinin teşvik edilmesi, memnuniyetlerine ilişkin bundan yıllar önce getirilen ek tazminat miktarının zamana ilişkin güncellenmesi ve buranın cazip hale getirilmesi gerekiyor"MUŞ (AA) - Memur - Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Nasıl ki bölgede iş adamlarına ilişkin teşvikler yapılıyorsa kamu görevlilerinin teşvik edilmesi, memnuniyetlerine ilişkin bundan yıllar önce getirilen ek tazminat miktarının zamana ilişkin güncellenmesi ve buranın cazip hale getirilmesi gerekiyor." dedi.
Yalçın, kentteki bir otelde üyeleriyle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Ardından gazetecilere açıklama yapan Yalçın, sendika olarak Hakkari, Van, Bitlis ve Muş 'ta çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

Yalçın, bölgede olumlu bir tablo gördüğünü, insanların yüzünün güldüğünü ve yeniden huzurun geldiğini ifade etti.
Bölgede hem iklim hem de insanların yüzündeki ifade anlamında bahar yaşandığını dile getiren Yalçın, "Bu son derece kıymetli. Burada son gelişen süreçte kayyumların ortaya koyduğu çok önemli çalışmalar ve şehre dokunuşlar söz konusu." dedi.
- "Terör asla gün yüzü görmemeli"Yalçın, Türkiye'nin kritik bir süreçte Suriye sınırında küresel operasyona karşı direnç gösterdiğini belirtti.
Türkiye'nin küresel teröre karşı oradaki mazlum insanların hakkını, hukukunu koruma noktasında bir operasyon gerçekleştirdiğini dile getiren Yalçın, bölgede buna ilişkin hassasiyetin çok yüksek olduğunu, insanların bu konuda devletinin yanında bulunduğunu gördüklerini aktardı.Bu durumun son derece memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle konuştu:"Bölgedeki olumlu ve istikrar havasının devam etmesi gerekiyor. Devletin kudret elini, terör örgütlerine ve millete sadakati olmayanlara karşı göstermesi gerekiyor. Milletine karşı şu an göstermeye başladığı ve sürdürdüğü şefkat elini devam ettirmesi gerekiyor. Onun için milletin yüzü gülmeli ama terör asla gün yüzü görmemelidir. Bu noktada önemli bir eşikte Türkiye önemli bir süreçte önemli bir görev ifa ederken bölgede de çok kıymetli bir tablo var. Bu tablonun sürmesi açısından siyasete de sivil topluma da halka da sorumlu makamda bulunan herkese görev düşüyor. Devlet millet kaynaşmasının gerçekleştiği bir zemini görüyoruz." - "Bölgenin cazip hale getirilmesi gerekiyor"Bölgedeki kamu görevlilerinin devletten beklentileri olduğunu aktaran Yalçın, şunları kaydetti:"Nasıl ki bölgede iş adamlarına ilişkin teşvikler yapılıyorsa kamu görevlilerinin teşvik edilmesi, memnuniyetlerine ilişkin bundan yıllar önce getirilen ek tazminat miktarının zamana ilişkin güncellenmesi ve buranın cazip hale getirilmesi gerekiyor. Eğer burada cezbi değil cebri yöntemler kullanırsanız, teşvik değil tehdit yöntemleri kullanırsanız, kamu görevi noktasında verim almak çok mümkün olmayacağı gibi, dışarıdan kıdemli kamu görevlisinin burayı tercihi olmaz. Bu da buraya olumsuz olarak yansır ve burası bir geçiş noktası olarak kalır. Bu noktada da devletin mutlaka teşvik unsurlarını devreye koymasına şiddetle ihtiyaç var."
Kamu Görevi Kamu Görevlisi Sivil Toplum Kamu Görevlileri Hassasiyet 

14 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı