Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker: 'Basın bağımsız olmalı'

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı'nın makamına ziyaretten görüntü
Hastalık Kamu Çalışanları Sivil Toplum Kız Çocuğu Medya Çalışanları 

-Basın tarihi müzesine ziyaretten görüntüler

( BURSA ) Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker: "Basın bağımsız olmalı" BURSA

- Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 10 Ocak Gazeteciler Bayramı dolayısıyla Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni (BGC) ziyaret etti. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, sendika üyeleri ile birlikte Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’yı makamında ziyaret etti. Bütün gazetecileri temsilen Başkan Nuri Kolaylı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı kutlayarak hediye takdim eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Memur-Sen de BGC de bugün üyelerinin özlük ve sosyal haklarını savunan iki sivil toplum örgütü. Bu bakımdan sendika olarak bizle her ne kadar kamu çalışanlarımızın sıkıntılarının aşıldığı mutlu bir gelecek diliyorsak aynısını medya çalışanlarımız için diliyoruz. Ülkemizin mutlu ve huzurlu olması sadece bir tarafın iyi olmasıyla sağlanamaz” diye konuştu.
Türk medyasının 15 Temmuz’da üzerine düşeni yaptığını hatırlatan Numan Şeker, Türkiye’de basın karargah medyası, tetikçi medya, yandaş medya olmaktan kurtulup, bağımsız medya olmalıdır. Maalesef bu bağımsızlığı, medyamızdan göremedik. 15 Temmuz’da medyamızın milletimizin değerleri ve demokrasinin yanında yer aldığına şahit olduk. Bunun için medyamıza ve basınımıza bu anlamlı günde teşekkür ediyoruz” dedi.
Basının aslî görevinin kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğuna işaret eden Şeker, “Güncel bir hadiseyi paylaşmak gerekirse; geçtiğimiz günlerde Brezilya’da bir hastalıktan dolayı karnı şişen bir kız çocuğunun fotoğrafını alarak, birilerini ya da bir kurumu karalamak adına ‘Bolu’da 9 yaşında bir kız çocuğu hamile kaldı’ diye yazıyor. O fotoğrafı alıp orada kullanmanın hiçbir etik ve ahlakî değeri yok. Basınımızın bundan kurtulması lazım” şeklinde konuştu.
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin kendisine gerçekleştirdiği anlamlı ziyaretten ötürü Başkan Numan Şeker ve sendika üyelerine teşekkür eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, “Her meslek örgütünün kendisine göre sancıları vardır. Nihayetinde sizin bağlı olduğunuz eğitim camiasında da her el bir olmuyor. Bizim mesleğimizde de büyük sıkıntılarımız var. En büyük mesele ise mesleğimizin bir yasası yok. Gazetecinin kanunu olmayınca da maalesef başkanımızın dile getirdiği asparagas ve yanlış haberler gibi olumsuzluklar ortaya çıkıyor. Yasa olmayınca da gerçek gazetecileri de ortaya çıkaramıyorsunuz” dedi.
Ziyarette Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ve sendika üyelerini Bursa Basın Tarihi Müzesi, Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’ni gezdirdi.
10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı