Melih Gökçek, ODTÜ Rektörü İle Yaptığı Görüşmeleri İlk Kez Açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ Rektörü ile yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını ilk kez Beyaz TV ' de yayınlanan ' Objektif ' e açıkladı.
Emniyet Müdürü Belediye Başkanı Melih Gökçek Objektif 


PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Görüşmelerin detaylarını ilk defa açıkladığını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek
, bu görüşmelerin ODTÜ Rektörü ile kendisi arasında geçtiği için bu güne kadar anlatmadığını fakat ODTÜ Rektörü 'nün bahsetmesi üzerine kendisine bunu anlatmak için meşru bir hak doğduğunu söyledi.

ODTÜ Rektörü ile iki defa bir araya geldiklerini ifade eden Melih Gökçek, ilk görüşmenin Cumhurbaşkanlığında sekreterin başkanlığında gerçekleştiğini, ikinci görüşmenin de bakan başkanlığında Ankara Emniyet Müdürü, Ankara Valisi ve ODTÜ Rektörü ile gerçekleştiğini söyledi.

Melih Gökçek, ODTÜ rektörüne “Sayın rektörüm ne istiyorsan yapalım. Nasıl istiyorsan yapalım ve o metodu yapalım. ODTÜ 'nün ihtiyacı yok mu? Biliyorum içerde asfaltlarınız bozuk. ODTÜ 'nün içerisini asfaltlayalım, kaldırımlar yapalım, nerede eksik ağacınız varsa ağaç dikelim, bank verelim, oturma grupları verelim, ODTÜ 'ye her türlü katkı verelim, oradaki ağaçları bilediğiniz gibi devredelim, ne istiyorsanız onu yapayım.” dediğini fakat ODTÜ Rektörü 'nün kendisine “Olmaz, kesinlikle istemem ben böyle bir şey. Kabul edemem böyle bir şeyi.” Şeklinde cevap verdiğini belirtti.

Ağaçların naklinin bayram tatilinde yapılması konusunda ODTÜ Rektörü 'nün tavsiyesine uyulduğunu ifade eden Melih Gökçek, rektörün “Burayı kaldıracaksınız ve kesecekseniz Şubat tatiline getirelim gerilim olmasın bizim öğrenciler durmazlar.” dediğini söyledi.

Başkan Melih Gökçek konuşmasına, “ODTÜ kabul ediyorsa naklettiğimiz ağaçların yerine 23 bin adet ağaç dikeceğim.” sözlerini de ekledi.

Melih Gökçek Hakkında
Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazeteci...
devamı
25 Ekim 2013 Cuma günü yayınlandı