Mekke'de Vinç Hacı Adaylarının Üzerine Böyle Devrildi

(MEKKE) - MEKKE ' DE VİNÇ HACI ADAYLARININ ÜZERİNE BÖYLE DEVRİLDİ
Hacı Adayları Mekke 


MEKKE - Kabe ' yi genişletme çalışmaları inşaatında bulunan vinçlerden bir tanesi yıldırım çarpması sonucu tavaf namazı kılan hacı adaylarının üzerine düşmüş olayda, 7 ' si Türk 107 kişi hayatını kaybetmiş, 238 kişi de yaralanmıştı. Yeni ortaya çıkan görüntülerde olay anı saniye saniye görüntülendi.

Suudi Arabistan ' ın Mekke şehrinde akşam saatlerinde fırtına ve sağanak yağış nedeniyle Kabe inşaatındaki bir vinç devrilmişti. Suudi Arabistan Sivil Savunma yetkilileri, meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 107 ' ye yükseldiğini, 238 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Türk hacı adaylarından ölenlerin sayısının da en az 7 olduğu kaydedilmişti.

Olayla ilgili başka görüntüler internete düştü. Amatör kameraya yansıyan görüntülerde alanda bulunan hacı adaylarının tavaf namazının ardından alanda beklediği bazılarının ise namaz kılmaya devam ettiği görüldü. Hemen ardından ise vince ait parçaların hacı adaylarının üzerine düştüğü görüntülendi. Dışarıdan çekilen başka bir görüntüde ise vincin nasıl çöktüğü kaydedildi.

Kabe ' yi büyütmek için 4 yıldır sürdürülen çalışmalarda, yaklaşık 50 vinç gece gündüz görev yaptığı belirtilirken meydana gelen kaza sonucu inşaat çalışmalarının hac görevi sona erene kadar durdurulduğu bildirildi.
14 Eylül 2015 Pazartesi günü yayınlandı