- Mehmetçik ve Türk Kızılayı’ndan temizlenen köylere insani yardım - Bölge halkı Türk görevlileri coşkuyla karşıladı, dualarla uğurladı

Kolilerin Kızılay deposundan çıkışı
Şehit Piyade Komando İnsani Yardım Hükümet 

-Köyde Türk Kızılayı ve Mehmetçiğin karşılanması
-ÖSO mensupları
-Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç açıklaması
-Köylülerle röp
-Dağıtılan koliler
-Duvarlarda terörün izleri
-Genel ve detaylar

( AFRİN ) - Mehmetçik ve Türk Kızılayı’ndan temizlenen köylere insani yardım- Bölge halkı Türk görevlileri coşkuyla karşıladı, dualarla uğurladı AFRİN

- Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de terör örgütlerinden temizlenen köylere insani yardım götürülmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen köylere insani yardım götürülmeye devam ediyor. Mehmetçik ve Türk Kızılayı, terör örgütlerinden temizlenen Cinderes bölgesine bağlı Nasiriye köyüne gıda malzemesi ulaştırdı. 60 haneden oluşan ve 250 kişinin yaşadığı Nasiriye köyünde, bölge halkı Mehmetçik ve Türk Kızılayı’nı coşkuyla karşıladı. 2011 yılında şehit düşen piyade komando Bilal Özcan’ın adına yapılan bağışlar ve yardımsever vatandaşların katkısıyla Nasiriye köyüne 160 koli gıda ve ihtiyaç malzemesi götürüldü. Her eve tek tek dağıtılan kolilerin ardından Mehmetçik ve Türk Kızılayı köyden dualarla uğurlandı. Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç yaptığı açıklamada, “Cinderes bölgesine yakın bir köy burası. Şu anda 171 köy Zeytin Dalı operasyonuyla birlikte insanların hayat güvenliği garantiye alındı. İnsanlar rahatlıkla kendi köylerine, kendi evlerine geldiler. Burada yaşamlarına tekrar geçmişte olduğu gibi devam edecekler. Uzun zamandan beri köyde yaşam sıkıntılı bir durumdayken zaruri ve insani ihtiyaçları karşılanamamış. Güvenli bölge oluştuktan sonra bizim hangi noktaya gireceğimiz bize bildiriliyor. Burada Valiliğimiz ve AFAD ile birlikte çalışıyoruz. Bugün itibariyle geldiğimiz Nasiriye köyünde 60 haneli bir köyde 250’ye yakın insan yaşıyor. Kendilerine ilk etapta neye ihtiyacınız var diye sorduk. Gıdaya ihtiyaçları olduğunu söylediler. İnsani noktada başka ihtiyaçları neler varsa depoladığımız stoklarımız mevcut. Hala Türkiye’nin birçok yerinde insani yardımlar geliyor” dedi.
“Bütün Türk halkına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” Türk ordusunun bölgeye girmesiyle huzurun ve mutlu günlerin başladığını ifade eden bir köylü, “Türk ordusunun buraya girmesinden sonra Allah’a binlerce şükürler olsun. Bölgemizde huzurlu, sağlıklı ve mutlu günler başladı.
Başta Türk Kızılayı’nın bize yapmış olduğu yardımlardan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bütün Türk halkına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çocuklarımız rahat ve huzurlu bir şekilde dolaşmaya başladılar. Parklara gitmeye başladılar. Rahat bir şekilde okullarına gidebilecekler. Bu fırsatı bize yaratan Türk hükümetine, Türkiye Cumhurbaşkanı’na ve bütün Türk halkına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Temizlenen köylerde güvenliği sağlayan bir Özgür Suriye Ordusu mensubu ise, “Türk askerinin girmesi bizi çok memnun ediyor. Biz beraber, yan yana burada savaşmaya devam edeceğiz. Durumumuz çok iyi” ifadelerini kullandı.
11 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı