Mehmetçik'e destek 'engel' tanımıyor - İZMİR

Mehmetçik'e destek "engel" tanımıyor - İZMİR - Bedensel engelli Mustafa Sakınlı'nın hastanedeki tedavi sürecinden arşiv görüntüler - Mustafa Sakınlı'nın evde "Zeytin Dalı Harekatı" nı televizyondan takip ederken detay görüntüleri - Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yapılan bağışın dekont görüntüsü - Baba Osman Sakınlı ile röportaj - Mustafa Sakınlı ile röportajMehmetçik'e destek "engel" tanımıyor - Motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonrası yürüyemez hale gelen İzmir li Mustafa Sakınlı, yaşıtları gibi asker olup "Zeytin Dalı Harekatı"na katılamadı ama kalbinin Mehmetçik ile attığını göstermek amacıyla engelli maaşından Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışta bulundu - Sakınlı: - "Ben orada değilim, engelli maaşım ile destek vermek istedim. Bir gün yürürsem yanlarına gideceğim ve savaşacağım çünkü evde kendimi çok yararsız görüyorum. Onlar gibi değilim, arkadaşlarım hep askerde. Umarım onlara böyle bir faydam dokunur"İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - İzmir 'in Ödemiş ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası bedensel engelli olan Mustafa Sakınlı, yüreğinin Mehmetçik ile attığını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yaptığı bağışla gösterdi.Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başarısı için genç yaşlı, kadın erkek milyonlarca kişi tek yürek oldu.Milletin gözbebeği Mehmetçik, harekatın zaferle sonuçlanması için camilerde okutulan Fetih Sureleri ve Hatay'daki Yörük kadının "Ayağınıza taş değmesin" diyerek kestiği kurbanlarla uğurlandı. İzmir 'de motosikletiyle 2015 yılında 18 yaşındayken trafik kazası geçiren ve bedensel engelli kalan Mustafa Sakınlı da yaşıtları gibi askere gidemese de Mehmetçik'e yüreğiyle destek olanlar arasında yer aldı.Tarlalarda yevmiyeli işçi olarak çalışan anne, baba ve kız kardeşi ile Ödemiş ilçesi Gölcük Mahallesi'ndeki evlerinde yaşamını sürdüren Sakınlı, Mehmetçik'e "engelli maaşı" ile destek verdi.Başucundaki Türk bayrağı ile sınırdan gelecek haberleri bekleyen Sakınlı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışta bulunarak yüreğinin Türk askeriyle ve asker yolu gözleyenlerle attığını gösterdi. - "Askerimizin canı sağ olsun"Baba Osman Sakınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1991 yılında Güneydoğu'da askerlik yaptığını, askerlik anılarından etkilenen oğlu Mustafa'nın da aynı hayallerle büyüdüğünü söyledi.

Elektrik elektronik işçiliği yapan oğlunun geçirdiği kaza sonrası 3 ay yoğun bakımda kaldığını, uzun süre hastanelerde tedavi gördüğünü anlatan Osman Sakınlı, bedensel engelli olarak hastaneden ayrılan oğlunun tüm hayallerinin yıkıldığını ifade etti.
Daha önce tarlalarda işçi olarak çalışarak ailesinin geçimini sağladığını dile getiren Sakınlı, kaza sonrası oğlunun egzersizlerini yaptırmak için evde kaldığını, eşinin aldığı yevmiye ve engelli maaşı ile geçinmeye başladıklarını vurguladı.Osman Sakınlı, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili gelişmeleri televizyondan baba - oğul izlediklerini anlatarak şöyle konuştu:"Mustafa askere gitmeyi çok istiyordu. Kaza olmasaydı elektrikçi dükkanı açacak, sevdiği kızla da evlenecekti ama olmadı. Hastanede yatmadığı dönemde evde birlikteyiz. Zeytin Dalı Harekatı'nı izlerken bana dönüp 'Baba beni seviyorsan askerimize yardım edelim' dedi.
Çok heveslendi. Gidip engelli maaşından bağışta bulunduk. 200 lira gönderebildik. Canları sağ olsun, helal olsun. Vatanımız sağ olsun. Oğlum yürürse inşallah bir gün onun da askere gittiğini görürüz."Osman Sakınlı, bağışı "Afrin Operasyonu" açıklaması ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına oğlu Mustafa Sakınlı adına yaptığına işaret etti. - Her şeyden önce vatan sevgisiMustafa Sakınlı da Zeytin Dalı Harekatı'nı izledikçe kendisini Mehmetçik ile birlikte hissettiğini aktararak "Orada olmak istedim. Herkes askerlerimiz için iyi şeyler yapmaya çalışıyor, biz burada oturuyoruz. Bu yüzden yardım etmek istedim, onların yanında olduğumu göstermek istedim." dedi.
Yürüyemediği için askere gidememenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Sakınlı, "Ben orada değilim, engelli maaşım ile destek vermek istedim. Bir gün yürürsem yanlarına gideceğim ve onlarla savaşacağım çünkü evde kendimi çok yararsız görüyorum. Onlar gibi değilim, arkadaşlarım hep askerde. Umarım onlara böyle bir faydam dokunur." ifadelerini kullandı.En çok vatanını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Fenerbahçe'yi sevdiğini söyleyen Mustafa Sakınlı, hastanede robotik rehabilitasyon yöntemi ile tedavi gördüğü dönemde kendini daha iyi hissettiğini, tedavi programının artırılması ile yürümesinin kolaylaşacağına inandığını kaydetti.

Rehabilitasyon Trafik Kazası Tedavi Süreci Bedensel Engelli Çalışan Anne 

26 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı