Mazlumder: '28 Şubat mağdurları yeniden yargılansın'

Açıklamadan genel görüntü
Hükümlüler Müebbet Hapis Cezaevleri Basın Açıklaması Kartel Medyası 

-Ramazan Beyhan’ın konuşması
-Kaya Kartal’ın açıklamayı okuması
-Mehmet Ali Tekin’in açıklaması
-Detaylar
-arşiv görüntüler

( İSTANBUL ) Mazlumder: "28 Şubat mağdurları yeniden yargılansın"- Mazlumder Genel Başkanı: “28 Şubat’ta mağdur edilen, henüz daha suçları tespit edilememiş tutuklu insanların özgürlüğüne kavuşmasını ve yeniden yargılamalarının yapılmasını istiyoruz” İSTANBUL

- Mazlumder, 28 Şubat sürecinde mahkemelerde verilen kararların Yargıtay tarafından onanmaya başlandığını belirterek, çeşitli cezalara çarptırılan sanık ve hükümlülerin tahliye edilmesini ve yeniden yargılanmasını talep etti. Mazlumder Başkanı Ramazan Beyhan ve bazı dernek üyeleri, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda bir araya gelerek, 28 Şubat mağdurları hakkında verilen kararların iptal edilmesini istedi. Dernek üyeleri, “Adalet Her Zaman Her yerde” yazılı pankart açarken, Mazlumder Genel Başkanı Ramazan Beyhan 28 Şubat’ın halkın hür tercihine ve iradesine bir müdahale olduğunu belirtti.
Beyhan, “Biz sadece 28 Şubat’ın yargılanmasını değil, aynı zamanda 28 Şubat’ta mağdur edilen, henüz daha suçları tespit edilememiş tutuklu insanların özgürlüğüne kavuşmasını yeniden yargılamalarının yapılmasını istiyoruz. O dönemde terör ile suçlanan birçok insana verilen afaki cezaların ne yazık ki yakın zamanda onanmaya başlandığını görüyoruz. Açıklamadaki gayemiz halkın buna dikkatini çekmek ve bu konudaki yanlışa bir son vermektir” dedi.
"28 Şubat tutsakları 20 yıldan uzun bir süredir içeride" 28 Şubat davasına ilişkin basın açıklamasını okuyan Mazlumder Genel sekreteri Avukat Kaya Kartal, 28 Şubat’ın üzerinden 21 yıl geçtiğine hatırlatarak, “Buna rağmen cezaevlerinde tutulan Müslüman siyasi mahsuplar ve aileleri için bütün ağırlığıyla devam etmektedir. 28 Şubatçıların müebbet hapis talebiyle yargılandığı, brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hakim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu bir dönemde 28 Şubat tutsakları 20 yıldan uzun bir süredir içeride olup, bu kişilerin anne baba eş ve çocukları ise halen cezaevi yollarında mağdur edilmektedir” diye konuştu.
“28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararları iptal edilsin” Kartal açıklamanın devamında, “Çoğunluğu işkenceli soruşturmalar, üretilmiş ya da darbenin bir diğer ayağını oluşturan kartel medyası tarafından şişirilmiş deliller, önyargılı ve brifingli yargılamalar neticesinde cezaevine girmiş Müslümanların, 20-25 yılı bulan sürelerle cezaevlerinde tutulması yaşanan hukuksuzluğu en açık haliyle ortaya sermektedir. Çeşitli bahanelerle ucu açık ileri tarihlere ertelenen bu sorunun çözülmesi bizler için bir onur mücadelesidir. Mazlumder olarak, söz hukuksuzluğu kınıyoruz. Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin bütün aktörlerinin aydınlatılmasını, 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını, 28 Şubat tutsaklarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. “Tüm mahkumlara yeniden yargılamanın yolu açılsın” 28 Şubat sürecinde, 2000 yılında Umut operasyonuyla gözaltına alındığını kaydeden Mehmet Ali Tekin ise, “2000’den bu yana bu dava halen devam etmekte. Bizleri yargılayan, bizlere komplo kuran savcılar, polisler, hakimler içeride olmasına rağmen, şu anda hapishanede bulunan arkadaşlarımız var. Ben tahliye oldum ama birçok arkadaşımız hapishanede tutuklu ve mahkum olarak eziyet çekmekte. Buna bir son verilerek, Ergenekon ve Balyoz davalarına nasıl bir uygulama yapıldıysa, FETÖ’cü hakimlerin ve laik Kemalist hakimlerin mağduru olan tüm mahkumlara yeniden yargılamanın yolunun açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı