Maraş Olaylarının Yıl Dönümünde Geniş Güvenlik Önlemi Alındı

Kahramanmaraş'ta 1978 yılında yaşanan olayların 36'ncı yıl dönümü için toplanan kalabalık grup şehir merkezine sokulmadı. Emniyet ve jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, Narlı Kahramanmaraş yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yolun açılmasını isteyen Alevi dernekleri yöneticileri ile gençler arasında tartışmaların yaşandığı görüldü. Yöneticiler, yolun trafiğe açılmasını isterken, bazı gruplar buna karşı çıktı.
Avrupa Aydoğan Erol Dora Nursel Aydoğan Cemevi 


Maraş olaylarının 36'ncı yıl dönümü kapsamında, Türkiye'nin ve Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden gelen Alevi dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar, Kahramanmaraş şehir merkezine girmek istedi. Ancak Kahramanmaraş Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda, gruplar halinde şehir merkezine giriş yapılmasına izin verilmedi. Şehrin giriş ve çıkış noktalarında, bu yüzden emniyet ve jandarma ekipleri, geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Kahramanmaraş'a giriş izni verilmediği için Narlı Cemevi önünde toplanan bir gruba, BDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Erol Dora da katıldı. Buradan hareket eden grup, Narlı gişesi yakınlarında otobüslerin durdurulduğu alana giderek, geçiş izni istedi. Ancak, jandarma ekipleri bariyer kurarak geçişe müsaade etmedi. Diğer bir grup da Narlı Kahramanmaraş yolu üzerinde durduruldu. Yolun kapatılması dolayısıyla kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yapılan görüşmelerin ardından, Narlı Cemevi'ne dönülüp burada basın açıklaması yapılmasına karar verildi. Bu sefer de Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel ile grubun içerisinde bulunan bir genç arasında tartışma çıktı. Dernek yöneticileri ile bazı gençler arasında da tartışma yaşanırken, gruptan bazı kişiler, geri dönüş kararına yuhalama yaparak tepki gösterdi.


23 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı