Maltepe’de 2 çocuğunu öldürüp intihar eden baba dehşetine takipsizlik kararı

Arşiv

( İSTANBUL ) İSTANBUL
Polis Aracı Olay Yeri İnceleme Borat Pompalı Tüfek Takipsizlik Kararı 


- Maltepe’de Ali Yardım’ın 2 çocuğunu öldürerek intihar etmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verildi.
Kararda, boşanma aşamasında bulunan çiftin çocuklarının velayeti konusunda sıkıntı yaşadıkları, Ali Yardım’ın eşi ile barışmak için çaba sarfettiği ancak başarılı olamayınca eşine karşı şiddete başvurduğu belirtildi. Maltepe’de 2 Ocak 2018 tarihinde baba Ali Yardım’ın kızları 4 yaşındaki Elif Mina ve 2 yaşındaki Miray Hira'yı pompalı tüfekle vurduktan sonra intihar etmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan takipsizlik kararında Ali Yardım ile Dilek Yardım’ın evli oldukları, bu evlilikten Elif Mina ve Miray Hira isimli iki çocuğunun bulunduğu, boşanma aşamasında bulunan Ali Yardım ile Dilek Yardım’ın olay tarihinde ayrı yaşadıkları belirtildi. Mahkeme tarafından çocukların velayetinin geçici olarak anne Dilek Yardım’a verildiği, boşanma sürecinde çocukların velayeti konularında sıkıntılar yaşayan Ali Yardım’ın eşi ile barışmak için çaba sarfettiği ancak başarılı olamayınca eşine karşı şiddete başvurduğu, uzaklaştırma kararını ihlal ettiği gerekçesiyle de gözaltına alındığı anlatıldı. “Çocuklarını öldürüp eşini aramış” Çocuklarını 2 Ocak 2018 tarihinde polis aracılığıyla teslim alan Ali Yardım’ın evinde alkol aldığı yaşadıklarının da etkisiyle bunalıma girdiğinin anlatıldığı kararda, saat 17.45 sıralarında evinde bulundurduğu av tüfeğiyle iki çocuğunu öldürüp eşi Dilek Yardım’ı arayarak çocuklarını öldürdüğünü söylediği belirtildi. Şüphelinin babanın telefon kapatarak aynı silahla intihar ettiği kaydedildi. Kararda, “Olayın üçüncü bir şahıs tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali de etraflı bir şekilde araştırılmışsa da otopsi tutanakları, olay yeri inceleme raporu, olay yeri krokisi, ölü muayene zabıt varakası, Kriminal Polis Laboratuvarının eskpertiz raporları, olay yeri inceleme tutanağı, ve tanık beyanları ve iletişim tespit tutanakları birlikte değerlendirildiğinde eylem, cinnet geçiren bir babanın çocuklarını ve sonra da kendisini vurması şeklinde değerlendirmiştir” ifadelerine yer verildi.
Takipsizlik kararı verildi Elif Mina ve Miray Hira’nın öldürülmesi eylemi şüphelisinin ölmüş olması nedeniyle hakkında kovuşturma olanağının bulunmadığı belirtilirken, şüphelinin silahla kendini vurarak intihar eyleminde başkalarının dahili ve kusurun bulunmadığı, herhangi bir kimse hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında aralarında baba Ali Yardım, anne Dilek Yardım ve aile yakınlarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi.

28 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı