Maliye Bakanı Ağbal'dan AA Bayburt Temsilciliğine ziyaret

- Maliye Bakanaı Naci Ağbal'ın AA Bayburt Temsilciliğine gelişi - Bakan Ağbal'ın konuşması - Bakan Ağbal'a fotoğraf armağan edilmesi - Bakan Ağbal:"AA gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yürüttüğü yayıncılık faaliyetleri ile doğru haberciliğin adresi"BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı'nın (AA) gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yürüttüğü yayıncılık faaliyetleri ile doğru haberciliğin adresi olduğunu söyledi.

Bakan Ağbal, beraberindeki Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş ile AA Bayburt Temsilciliğini ziyaret etti.AA Trabzon Bölge Müdürü Zafer Sel'den kurumun faaliyetlerine ilişkin bilgi alan Ağbal, Bayburt 'ta AA'nın temsilciliğinin açılmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.AA'yı büyük bir memnuniyetle izlediklerini belirten Ağbal, "AA gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yürüttüğü yayıncılık faaliyetleri ile doğru haberciliğin adresi. Çok titiz bir çalışma ile çok güzel haberler yapılıyor. Özellikle son dönemde görüyorum, birçok yabancı basın yayın organı da AA'nın haberlerini kullanıyor. AA'nın başarılı faaliyetlerini dikkatle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.AA'nın değişip dönüştüğünü, yatırımlar yaparak büyüdüğünü vurgulayan Ağbal, "Yayıncılık kalitesine çok önem verdiğini görüyorum. Medya olanaklarını, teknolojiyi sonuna kadar kullanıyor. AA inşallah kuruluş misyonuna uygun olarak önümüzdeki dönemde faaliyetlerini artırarak bizim gurur kaynağımız olacak. Anadolu Ajansı, adı üstünde Anadolu'nun sesi. O açıdan Bayburt 'taki temsilcilik aracılığıyla da bu bölgeden haberler her yere ulaştırılacak." diye konuştu.
- "AA dünya çapında yayıncılık yapan kuruluşumuz"Bakan Ağbal, AA'da görev yapan personeli tebrik ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:"AA'nın daha büyümesi, gelişmesi, yatırımlarının artması noktasında özel olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin özel bir gayreti var. AA'nın başlatmış olduğu yatırımları destekliyoruz. İnsan kaynağına özellikle büyük yatırım yapıyor AA ve bu son derece önemli. Nitelikli yayıncılığın birinci olmazsa olması, tabii ki nitelikli basın elamanı. Bu açıdan AA'nın Yönetim Kurulunu tebrik ediyoruz. Çok güzel ve başarılı faaliyetler yürütüyor, her şey güzel gidiyor. Gerek mekanlara, gerek altyapıya, teknolojiye, insan kaynağına yapılan yatırımlar devam ettiği sürece AA dünya çapında hak ettiği bir noktaya da gelecek. Bugün de zaten dünya çapında yayıncılık yapan, ajans faaliyeti yapan bir kuruluşumuz."AA çalışanlarına işlerinde başarı dileyen Ağbal, "Bugün Afrin'de AA muhabirlerimiz görev yapıyor. Her noktada varlar, nasıl bir gayretle ve nasıl bir azimle çalıştıklarını da biliyorum. Buradan oradaki bütün muhabir kardeşlerimize selam ediyorum, onlara da çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah kazadan beladan saklasın. Orada görev yapan Mehmetçik'imizi Allah kazadan, beladan saklasın, Allah onlara yardım etsin. AA demek, Türkiye demek. O açıdan da nerede bir hadise varsa AA orada." diye konuştu.
Sel, Bakan Ağbal'a Bayburt 'taki bir ziyareti sırasında kar topu oynarken çekilen fotoğrafı ile AA 2017 Yıllığını sundu.
Teknoloji Muhabir Yurt Dışı Kar Topu Hükümet 

10 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı