Malezya'da 'Uluslararası Güvenlik Diyaloğu' Toplantısı - PUTRAJAYA

Malezya 'da "Uluslararası Güvenlik Diyaloğu" Toplantısı - PUTRAJAYA - Toplantıdan detaylar - AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay'ın kürsü konuşması - Aktay'ın AA mikrofonlarına açıklamaları - AK Parti Siirt Milletvekili Aktay: - "El Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütleri hiçbir devletin himayesi altında olmadan bu çaplı faaliyet yürütemez" - "Hiç kimse ABD’nin arkasındaki ideolojinin terörizmi üretmekteki fonksiyonunu sorgulamıyor” - "ABD'nin terörle mücadele kampanyalarında öncü olarak davranıyor görünmesine rağmen aslında bu konuda tutarsız olduğunu hatta dünyadaki terörizmin en büyük sebebi haline gelmiş olduğunu da kaydetmek gerekiyor"PUTRAJAYA (AA) - AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "El Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütleri hiçbir devletin himayesi altında olmadan bu çaplı faaliyet yürütemez." dedi.
Aktay, Malezya ’nın Putrajaya kentinde düzenlenen, "Uluslararası Güvenlik Diyaloğu" toplantısında, İslam ve terörizm kavramlarının fütursuzca kullanılmasının ciddi bir problem olduğunu söyledi.

Terörizmin asıl sebebinin Müslümanlar olmadığını vurgulayan Aktay, "Müslümanların dışındaki başka odakların yaptığı siyasi ve sömürgeci yatırımlar çok daha büyük fonksiyon icra etmektedir. Mesela Irak’ın işgalinden sonra 1 milyon kişi ölmüştür. Ancak hiç kimse ABD’nin arkasındaki ideolojinin terörizmi üretmekteki fonksiyonunu sorgulamıyor.” dedi.
ABD'nin 11 Eylül’de Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan saldırılardan El - Kaide’yi sorumlu tutuğunu hatırlatan Aktay, "Ancak 11 Eylül saldırıları atmosferinde Afganistan’da yapılan savaştan çok daha çetin olanı El - Kaide mensubu veya herhangi terörizm faaliyeti olmamasına rağmen Irak’a karşı başlatıldı. ABD, Irak’a terörizmle mücadele amacıyla girdi ancak asıl hedef Irak’ı işgal etmekti.” diye konuştu.
- "PYD ile yaptığı iş birliği de ortada"Aktay, terörle mücadele kampanyalarında öncü olarak davranan ABD’nin bu mücadelede tutarsız olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:“ABD, DEAŞ’ı dünyanın en tehlikeli örgütü gibi gösterdikten sonra, Rakka’da DEAŞ tasfiye edilmeye başlandığı sırada onlarla nasıl iş birliği içerisinde olduğuna bütün dünya şahit oldu. DEAŞ’a karşı mücadele kapsamında bir başka terör örgütü PKK uzantısı olan PYD ile yaptığı iş birliği de ortada. Dolayısıyla ABD’nin terörle mücadele kampanyalarında öncü olarak davranıyor görünmesine rağmen aslında bu konuda tutarsız olduğunu hatta dünyadaki terörizmin en büyük sebebi haline gelmiş olduğunu da kaydetmek gerekiyor.”İslam ve terörizmin bağdaştırılmaması gerektiğini vurgulayan Aktay, "İslam hiçbir zaman kendiliğinden terör üretmeye yatkın bir din değildir. El Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütleri hiçbir devletin himayesi altında olmadan bu çaplı faaliyet yürütemez.” dedi.
- "FETÖ tüm dünyada ılımlı İslam edebiyatı yaptı"Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) geçmişte tüm dünyada ılımlı İslam edebiyatının öncülüğünü yaptığına değindi.FETÖ'nün devletin içine sızarak ve devletin silahlı unsurlarını kullanarak 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğunu anımsatan Aktay, "FETÖ, şiddeti yeri geldiğinde son derece vahşi bir şekilde acımasızca kullanmaktan geri kalmamış bir örgüt. Dolayısıyla bu ılımlı İslam edebiyatı da çok sahtekar bir söylem olabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi İslam'ın ılımlısı ılımsızı olmaz, İslam İslam'dır. İslam'ın insanlığa umut olmak, barış, huzur ve mutluluk getirmek gibi bir fonksiyonu var.” diye konuştu.
Toplantıya 20 ülkeden bakan ve bakan yardımları ile bin delege katılıyor.
Terörle Mücadele Acımasız Darbe Girişimi Terör Örgütü Saldırı 

5 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı