Malatya'da Radyo ve Gramofon Müzesi açılıyor

Başkan Ahmet Çakır konuşma

( MALATYA ) MALATYA
İsaf Gesi 


- Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte Radyo ve Gramofon Müzesi açılacak. Yaptığı kültürel ve sanatsal çalışmalarla Malatya'yı Türkiye'nin gündemine taşıyan Malatya Büyükşehir belediyesi "Radyo ve Gramofon Müzesi" açacak. Kısa bir süre içerisinde açılması planlanan müze çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’yı adete bir müzeler şehrine dönüştürdüklerini söyledi.

Çakır, “Malatya’mız fuarlar ile dikkat çekmişti şimdide müzeleri ile dikkat çeken bir konuma geldi. Fotoğraf müzesi ile daha çok dikkat çekti, Türkî yenin. Avrupa’nın en büyük fotoğraf müzesini Malatya ‘da açtık. Şimdide herkesi ilgilendiren özelikle 40 yaşında sonra herkesin bir anısı olan Radyo ve Gramofon Müzemiz gerçekten çok iddialı olacak. Dünyanın birçok bölgesinde üretilmiş olan radyoların ilk öretildiğinden itibaren radyolar var gelen misafirlerimizin bunları görme imkanını sağlayacak” diye konuştu.
Şu ana kadar 700 adet radyo alımı gerçekleştirildiğini belirten Başkan Çakır, "Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ediyor Türkiye’nin en büyük "Radyo ve Gramofon Müzesini “Malatya’da kurmuş olacağız. Şu anda malzemelerimiz geldi son dizeyin ve yapı aşamasında kısa bir süre içerisinde ülkemizin en büyük en güzel "Radyo ve Gramofon Müzesini” Malatya’mıza ve Türkiye’mize kazandırmış olacağız. Buraya getirinle radyoların tamamı çalışı vaziyette” şeklinde konuştu.
(EA-SD-
14 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı