Makam aracından bu defa 'bugünün valisi' indi - BALIKESİR

Makam aracından bu defa "bugünün valisi" indi - BALIKESİR - 12 yaşındaki Kaan Duru - Vali Ersin Yazıcı - DetaylarMakam aracından bu defa "bugünün valisi" indi - Balıkesir 'de Valilik makamını teslim almak için sabırsızlandığından sabah erken saatte vilayete gelen 12 yaşındaki Kaan Duru'nun ilk işi makam aracıyla tören alanına gidip protokol üyelerini selamlamak oldu - Vali Yazıcı: - "Sabah evden çıktım, makamda kapının önünde bekliyordu, 'Bugün ben valiyim.' dedi.
Yapacak bir şey yok, devrettim ben de"BALIKESİR (AA) - Balıkesir 'de Valilik makamını teslim almak için sabahın erken saatlerinde vilayete gelen 12 yaşındaki Kaan Duru, ilk iş olarak tören alanına gidince, makam aracından Vali Ersin Yazıcı'nın inmesini bekleyen durumdan habersiz protokol üyelerini şaşkınlığa uğrattı.Valilikten basın mensuplarına verilen bilgide, Vali Yazıcı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerine saat 11.00'de Atatürk Parkı önünde katılacağı yönünde bilgi verildi.
Alana 10 0001 plakalı makam aracının gelmesiyle Vali Yazıcı'yı karşılamaya hazırlanan protokol üyeleri, otomobilden bir çocuğun indiğini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Daha sonra durumun anlaşılmasıyla temsili vali Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Kaan Duru, protokolü selamlayıp kameraların karşısına geçti.Duru, bugüne özel Balıkesir Valisi olduğunu belirterek dünya çocuklarının bayramını kutladı. Sabah erken saatlerinde Valiliğe gelerek görevi devraldığını belirten Duru, "Bugün burada olmaktan çok mutluyum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün dünyaya kutlu olsun. Bütün çocuklar hep mutlu olsun." dedi.
Daha sonra alana gelen Vali Yazıcı da Duru'yu sabah makama geldiğinde kapıda beklerken gördüğünü söyledi.

Görevi Duru'ya devretmenin mutluluğunu yaşadığın dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:"Bugün görevi Kaan'a devrettik. İnşallah bayram kutlamalarından sonra makamda da ilimizi Vali olarak Kaan yönetecek. Kaan'a güveniyoruz çünkü biz çocuklarımıza ve gençliğimize güveniyoruz. Cumhuriyet, demokrasi, bu gençlerin ellerinde yükselecek. Buna olan inancımız tam. Bugün tüm ülkemizin yurttaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dünyaya ve Türkiye'ye, dünya çocuklarına bugünü armağan ettiği için sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 26 yıllık mülki amirim, defalarca çocuklara görevimi devrettim. Sabah evden çıktım, makamda kapının önünde bekliyordu 'Bugün ben valiyim.' dedi.
Yapacak bir şey yok, devrettim ben de."Konuşmaların ardından Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliğe geçildi.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterisi gibi etkinliklerle devam etti.Kutlamalara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, bazı siyasi patilerin temsilcileri ile çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı.

Makam Aracı Dünya Çocukları Öğrenciler Halk Oyunları Basın Mensupları 

23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı