Maden ocaklarından topladığı taşlarla yaptığı maketler görenleri hayran bırakıyor

detay görüntüler
Ocaklar Maden Ocakları El Emeği Göz Nuru Sanat Eseri Kümbet 

-Ramazan Otlu konuşma
-detay görüntüler

( MALATYA -ÖZEL)- Yaptığı eserlerin sergilendiği evi ziyaretçi akınına uğruyor- Şaheser niteliğindeki her bir maketin yapımı 2.5 yıl sürüyor MALATYA

- Malatya’da yaşayan Ramazan Otlu’nun maden ocaklarından topladığı kırma taşlarla yaptığı birbirinden güzel maketler görenleri mest ediyor. Yapımı ortalama 2.5 yıl süren eserleri evinde sergileyen Otlu’nun evi akrabaları ve yakın çevresi tarafından ziyaret akınına uğruyor. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki inşaat işçisi Ramazan Otlu, 35 yıldır hobi olarak taştan maketler yapıyor. Atıl taşlardan şahesere Yıllardır işinden arta kalan zamanlarda maden ocaklarına giderek kırma taşlar toplayan Otlu, yıkayarak tasnif ettiği taşları daha sonra fırınlıyor. Tüm bu işlemlerin ardından atıl taşları adeta bir sanat eserine dönüştüren Otlu, yaptığı birbirinden kıymetli eserleri yer bulamadığı için evinde sergiliyor. Sadece proje çizimi 1 yıl sürüyor Dünyanın en önemli tarihi eserlerinin birebir kopyasını yaptığını ifade eden Otlu, sadece projenin çiziminin 1 yıl sürdüğünü eserleri ortalama 2.5 yılda bitirdiğini söyledi.

Camiden kiliseye, şatodan kümbete kadar bir çok maket yapan Otlu, bütün eserlerinin el emeği göz nuru olduğunu vurguladı. Evini atölye olarak kullanıyor Yer bulamadığı için evini atölyeye çevirdiğini kaydeden Otlu, “Eşim ve çocuklarım bana zaman zaman kızıyor. ‘Evi kirletiyorsun’ diyorlar ama onlar da zamanla alıştı” dedi.
“Akrabalarım bizi değil eserleri görmeye geliyor” Otlu eserlerini evinde sergilediğini dile getirerek, evinin akrabaları ve yakın çevresi tarafından ziyaret akınına uğradığını aktardı. Otlu, “Arkadaşlarımın, dostlarımın eserlerime çok ilgisi var. Aslında bizi değil de eserleri görmek içine evime geliyorlar diyebilirim. Evimizde ziyaretçi eksik olmuyor ev müzeye döndü. Ben bu noktada bana bir yer tahsis edilmesini istiyorum” diye konuştu.

6 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı