Lufthansa Havayolları Hostesleri Grevde

Alman Lufthansa Havayolları kabin personelinin greve devam etmesi nedeniyle yapılması planlanan İstanbul-Frankfurt karşılıklı seferleri iptal oldu. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Lufthansa Havayolları'nın bilet satış ofisinde uzun kuyruklar oluştu. Yolcular isyan etti. Yetkililer, yolcuları başka uçak şirketleri ile gidecekleri yerlere ulaştırmaya çalıştıklarını söylerken, yolcular ve Lufthansa yetkilileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.
Frankfurt Atatürk Berlin Almanya Londra 


Alman Lufthansa Havayolları'nın kabin görevlileri ücret artışında havayolu şirketi ile anlaşamayınca geçtiğimiz günlerde grev yapmaya başlamıştı. Kabin görevlileri 31 Ağustos Cuma günü 8 saat süren grev yapmış ve Lufthansa Havayolları ' nın birçok seferi iptal edilmişti. Önceki gün de Berlin-Tegel Havalimanı'nda yerel saat ile 05.00'te başlayan grev saat 13.00'e, Frankfurt Havalimanı'nda saat 06.00'da başlayan iş bırakma eyleminin de 14.00'e kadar süreceği belirtilirken bu iki havalimanına yapılan Lufthansa seferleri iptal oldu.

“YÜZDE 1,5 ZAM İÇİN BİNLERCE YOLCU MAĞDUR OLDU”

Grev Lufthansa Havayolları'nın İstanbul'dan Frankfurt'a karşılıklı uçuşlarını da etkiledi. İstanbul-Frankfurt seferleri karşılıklı iptal olan Lufthansa'nın Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde ki bilet satış ofisinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Yolcular grevden dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler. Lufthansa kabin görevlilerinin bağlı olduğu sendika, yaklaşık 19 bin kabin personeli için yüzde 5 oranında ücret artışı talep ederken Lufthansa şirketi ise yüzde 3,5 ücret artış teklif etmiş, bu durum üzerine her iki tarafta anlaşma zemini bulamayınca 19 bin personel greve gitme kararı almıştı.

Ailesiyle birlikte Londra ' ya gitmek için Atatürk Havalimanı ' na gelen Hüseyin Ercan “Yaklaşık 2 saattir burada bekliyoruz. Londra ' ya gidecektik. Uçak iptal olmuş. Şu ana kadar nedeni ile ilgili herhangi bir şey söylemediler. İzine gelmiştik. İnşallah bir açıklama olur. 4 çocuğun bu hafta içi okulu başlıyor. Fakat bu durumda gidemezsek her bir çocuk için günlük 100 pound ceza ödeyeceğim. Biran önce çözüm bulmalarını bekliyoruz. ” dedi.

Almanya ' da yaşayan Turgay Esen isimli gurbetçi ise “Tatil için Türkiye ' ye gelmiştik, burada rezil olduk. Almanya ' ya gideceğim, orada yaşıyorum. Bize sıraya geçin bekleyin dediler bekliyoruz” dedi.Üç haftadır tatil için Türkiye de olduğunu söyleyen İhsan Barlak da, “Üç haftadır buradayız. Almanya ' ya gitmek için havalimanına geldik. Almanya ' da uçak şirketi grev yaptığı için uçamıyoruz. Bir numara verdiler. Bu numaradan çözüm bulabileceğimi söylediler. Grev olduğundan haberim vardı ama her gün değişiyordu. Bir gün Frankfurt, bir gün başka bir şehir oluyordu. İnşallah önümüzdeki günlerde uçak buluruz” şeklinde konuştu.

Bu arada Lufthansa Havayolları yetkilileri Atatürk Havalimanında bululan ve grev nedeniyle uçamadığı yolcularını başka hava yolları ile göndermeye çalışıyor.
5 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı