Lösemili çocuklar için organik bebek yaptılar

yapılan bebekler detay
Siyer Bebek Gündüzler Sayılar Antibakteriyel 

-bebek yapılırken detay
-mine topçu röportaj
-eğitimci Seher Karagöz röp.

( ÇANKIRI ) ÇANKIRI

- Çankırılı kadınlar, lösemi tedavisi gören çocuklar için kolları sıvadı. Türkiye'de sayıları 24 bini bulan lösemili çocuklar için Çankırı'da "Bir Bebek Bir Yürek" kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Çankırılı kadınlar, ördükleri organik oyuncakları Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) hediye edecek. Hüsniye Ahmet Akpınar Anaokulu tarafından başlatılan "Bir Bebek Bir Yürek" projesi kapsamında Çankırılı kadınlar projeye destek vermek amacı ile organik bebek örmeye başladı.
Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde organik bebek kursuna katılan kadınlar, tığla sık iğne şeklinde örerek içini doldurdukları organik oyuncakları lösemili çocukları mutlu etmek için LÖSEV'e hediye edecek. İki hafta içerisinde 70 adet organik bebek ören kadınlar, 7 Nisan'da 60 kişilik heyet ile birlikte Ankara'ya giderek sevgi ile ördükleri bebekleri sahiplerine teslim edecek. Kurs öğreticisi Seher Karagöz, kadınların gecelerini gündüzlerine katarak lösemili çocuklara hediye etmek amacıyla oyuncakları ördüklerini söyledi.

Ördükleri oyuncakları lösemili çocuklara göndererek onlara biraz da olsa moral vermeyi hedeflediklerini belirten Karagöz, "Böyle bir proje ile emeğimizi yardıma dönüştürmek ve çocukları mutlu etmek istiyorduk. Oyuncakları yaparken antibakteriyel boncuk elyaf kullanıyoruz. Lösemili çocuklarımızın da bu oyuncaklarla güzel günlerde oynamalarını temenni ediyorum" dedi.
Kursiyerlerden Mine Topçu ise çocuklar için ördüğü oyuncaklara bütün sevgisini yansıttığını ifade etti.
Oyuncakları lösemili çocuklara armağan edeceklerini vurgulayan Topçu, lösemili çocukların oyuncakları güzel günlerde kullanmaları ve en kısa zamanda şifa bulmaları temennisinde bulundu. Proje kapsamında organik bebek ören kursiyerleri Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş'ın eşi Seval Aktaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Perihan Dinç, Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy'un eşi Özlem Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt'un eşi Tülin Bozkurt ve proje sahibi Nil Gülnar da ziyaret ederek emeklerinden dolayı tebrik etti.
2 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı