Lösemi hastası Metin bebek için kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi

Kan verenlerden detay
Sosyal Medya Bebek Şili Kan Bağışı Kök Hücre 

-Kızılay aracından detay
-Form dolduranlardan detay
-Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Metin Taşçı röportaj
-Kan veren vatandaşlardan Yusuf Dirlik röportaj
-Hatay Ahbab Grubu Temsilcisi Özge Şabo röportaj
-Genel detay

( HATAY - ÖZEL)- Afrin’de Zeytindalı Operasyonu'na katılan Mehmetçikler için Kızılay’a kan verildi HATAY

- Hatay’da 2,5 yaşındaki Metin bebek için sosyal medya üzerinde yapılan Kök Hücre kampanyasına duyarlı vatandaşlar tarafından destek verildi.
Antakya Vali Ürgen Alanında bulunan Kızılay Kan Toplama Aracı’na gelen vatandaşlar, minik Metin’e destek olmak için form doldurup sıraya girerek kampanyaya destek oldular. Minik Metin için başlatılan kampanyaya kulak veren vatandaşlar Kızılay’ın stantlarına gelerek kan vermek ve uygun donör olmak için sıraya girdiler. Kampanyaya destek olan Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Metin Taşçı, 2,5 yaşındaki Metin bebek için, Kızılay’a Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı olarak kan bağışında bulunacaklarını söyledi.

Taşçı, Tüm hemşerileri kan bağışına davet ettiklerini belirterek: “Yarın akşam saat yediye kadar açık olacak olan Kızılay Kan Alma Merkezi’miz Vali Ürgen Paşa Alanında diğer adıyla Vali Göbeğinde açık tutulacaktır. Uygun kan örneği olan Türkiye’nin her yerinde bu Metin bebeğin şahsında tüm lösemi hastaları için geçerli olacaktır” dedi.
Taşçı, ayrıca Afrin’de başlatılan Zeytindalı Harekatı’nda yaralanan askerler için lazım olması halinde kan verilmesini kaydederek: “Ayrıca Afrin’de kahramanca, yiğitçe mücadele veren Türk Ordusu için de şuan için böyle bir şeyin gereği yok ama olası bir durumda yine tüm hemşerilerimizi Kızılay kan bağışı merkezine davet ediyoruz” kelimelerini kullandı. Kan veren vatandaşlardan Yusuf Dirlik, İnsanlara yardım etmenin kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak: “Bir insan için yardım etmek beni çok mutlu ediyor. O yüzden yardımımız dokundu ise ne mutlu. Burada annemin de ihtiyacı olabilir yada başka bir yakınımın da ihtiyacı olabilir. Onun için bizde bir yardımda bulunalım dedik. Arkadaşla birlikte kök hücremizi verdik. İki dakikalık bir şey, herkesin yapması lazım. O yüzden herkesi buraya davet ediyoruz” kelimelerine yer verdi. Hatay Ahbab Grubu Temsilcisi Özge Şabo ise, 15 kişilik ekiple küçük Metin için destek olamaya geldiklerini söyledi.

Şabo, öncelikle Metin sonra tüm bağış bekleyen donör bekleyen hastaları için burada olduklarını kaydederek: “Bizler ahbab Platformunun Hatay İl Temsilcileri olarak bugün burada 15 kişilik bir ekiple sevgili küçük kardeşimiz öncelikle Metin sonra tüm bağış bekleyen donör bekleyen hastalarımız için buradayız. Ekibim adına bugün buraya gelen kerkese çok teşekkür ediyorum. Biz iki gün boyunca burada olacağız. Hem küçük kardeşimiz Metin hemde onun gibi ihtiyaç sahibi bir çok insan bir çok kardeşimiz çocuğumuz var. Bu yüzden öncelikle Hatay halkı ve tüm Türkiye’yi duyarlılığa davet ediyorum. Yeniden buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi çok mutlu ettiniz. Tabiki onları da. Burada çıkan eşleşmeler sonucunda belki onlarca hayat kurtaracağız ve bunun için biz çok mutluyuz. Ve ahbab ekibi olarak özellikle ahbab Hatay ekibi olarak süekli böyle projelerin içerisinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.
Yapılan etkinliğin ilk gününde ise 100 kök hücre bağışında bulunulduğu belirtildi.
23 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı