Los Angeles’ta 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Kutlamalardan görüntü
Saygı Duruşu Aritas Kader İlk Kurşun Öğrenciler 

-Konuşmalar
-Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz’un konuşması
-Çocukların gösterisi
-Halk oyunları gösterisi
-Detay

( LOS ANGELES ) - Los Angeles’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı LOS ANGELES

- Güney California Türk Amerikan Derneği (ATASC) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen organizasyonda yüzlerce Türk ve Amerikalı konuk 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için bir araya geldi. ATASC önderliğinde Güney California’da farklı şehirlerde bulunan bölgesel dernek ve kuruluşlarının stantlarının yer aldığı kutlama alanında ayrıca yaklaşan seçimler konusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bilinçlendirilmesi amacıyla gönüllüler tarafından çalışma yapıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan 19 Mayıs töreni programında ABD ve İstiklal Marşları okundu. Gerçekleştirilen zeybek dansının ardından Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz günün anlam ve önemi için yaptığı konuşmada bu sene Birinci Dünya Savaşının ardından kazanılan ve Türkiye için önemli olan başarıların 99’uncu yıllarını kutladıklarını belirterek “Bundan sonra anacağımız yüzüncü yıllar bizim için gurur vesilesi olacak. Birinci Dünya Savaşı sonrası kurulmak istenen düzeni bozan ve buna karşı çıkan tek ülke Türkiye’dir” dedi.
Bununla herkesin gurur duyduğunu ve 100. yıl kutlamalarının başlangıcının da bugün 99’uncu yılı kutlanan 19 Mayıs 1919 olduğunu söyleyen Oğuz, “Unutmayalım ki 19 Mayıs’a gelmeden 15 Mayıs’ta İzmir’de Hasan Tahsin’in ilk kurşunu, 16 Mayıs’ta Sultanahmet Mitingi vardır. 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal ve arkadaşları milletimizin kaderini değiştiren o yolculuğa çıktığı zaman güvendiği şey kendi deneyimleri olduğu kadar, Türk milletinin azim ve inancıydı” diye belirtti.
1919’da başlayan yolculuğun 1922’de büyük bir zafer ile ardından Cumhuriyet ile sonuçlandığını ifade eden Oğuz konuşmasının sonunda “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” diyerek katılımcıların bayramını kutladı. ATASC Başkanı Ayça Altıntığ ise tek tek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Burada bulunan 7’den 70’e tüm genç ve kendini genç hissedenlerin bayramını kutluyorum” dedi.
Kutlamalara Orange County Türk Okulu öğrencileri konuklara şiir, şarkı ve dans gösterileri sundu. Gösterilerin sonunda öğrenciler Türkiye’nin bölgelerini tanıtarak Türkiye haritasını bir araya getirdiler, ardından İzmir, 10. Yıl ve Dumlupınar marşlarını konuklar ile birlikte söylediler. Öğrencilerin gösterilerinin ardından kutlamalara San Diego’dan gelen Grup Anadolu Folklor Ekibinin yöresel folk danslarından bir araya getirdikleri gösteriler büyük ilgi ve beğeni topladı. Kutlamalarda son olarak sahneye çıkan Flemenco Turca ikilisi ise herkese güzel dakikalar yaşattı. Ayrıca Festivalin yapıldığı alanda Türk yemekleri, tatlıları ve Türk lokumu ile kahvesi konuklara ikram edilirken, gün boyu yetişkinler Tavla Turnuvasında eğlenirken, çocuklar mumdan el heykeli ve sihirbaz gösterileri ile keyifli vakit geçirdi.
20 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı