- Los Angeles, Azerbaycan’ın ilk cumhuriyet ilanının 100. yılını kutladı

Kutlamalardan görüntü
Cumhuriyet Gesi Nato Seçilme Hakkı 

-Nasimi Aghayev’in konuşması
-Sertifika takdimi
-Yapılan ikramlar
-Halk oyunlarından detay

( LOS ANGELES ) LOS ANGELES

- Los Angeles, Azerbaycan’da ilk cumhuriyet ilanının 100. yılı için düzenlenen kutlamaya ev sahipliği yaptı. Azerbaycan’da ilk cumhuriyet ilanının 100. yılı sebebiyle Azerbaycan Los Angeles Başkonsolosluğu tarafından kutlama düzenlendi.
Kutlamalara ABD’de yaşayan Azeriler ve aralarında Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu’nun da bulunduğu Los Angeles’ta temsilcilikleri olan yabancı ülkelerin yetkilileri, California Senatosundan konuklar, Nevada Valilik ofisinden yetkililer katıldı.
Azerbaycan ve ABD milli marşlarının çalınması ile başlayan gecede İHA’ya açıklama yapan Azerbaycan Los Angeles Başkonsolosu Nasimi Aghayev, “Burada, Los Angeles’ta Azerbaycan Cumhuriyetinin kurulmasının güzelliklerini kutluyoruz. Burada Los Angeles’tan, California’nın başka şehirlerinden ve diğer eyaletlerden Azerbaycan’ın dostları bir araya geldi” diyerek 100 yıl önce Azerbaycan halkının ilk defa Müslüman dünyasında Cumhuriyet kurduğunu, 1918 yılında ABD’den bile bir yıl evvel ilk defa kadınlara seçilme hakkını verdiğini ifade etti.
Gecede California Eyalet Senatosu’ndan Senatör Josh Newman tarafından “Bu gece burada binlerce Azerbaycan-Amerikalının 100. yıl kutlamalarına katılmak benim için bir onurdur” diyerek Azerbaycan Konsolosluğuna 100. yıl kutlama sertifikası verildi.
Ayrıca gecede Nevada Valisi Brian Sandoval tarafından hazırlanan kutlama belgesi ile Monterey şehri tarafından Belediye Başkanı, şehir konseyi ve halkını temsil eden belge de Aghayev’e takdim edildi. Öte yandan, yapılan açıklamaya göre Azerbaycan’ın kuruluşunun 100. yılında Los Angeles, San Diego tarafından da kutlamaları tebrik eden sertifikalar tanzim edilmiş. Geceye katılan konuklara Azerbaycan Türk mutfağının tatları ikram edildikten sonra konuklara Azerbaycan halk dansları ve müziği gösterileri sunuldu.
24 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı