Londra’daki Pakistanlılardan Suriye’ye insani yardım

yardımların kızılay depoya gelişi
Sığınmacı Sığınmacılar Yardım Konvoyu İnsani Yardım Sınır Kapısı 

-yardımların dagılması
-dernek Başkanı, Syed Lakht -e Hassanain açıklama
-yardımların cilvegözünden geçmesi
-ulaşım:Hatay'dan geçiliyor

( HATAY -HD)- Bin 320 ton un ve pirinç, Hatay sınırındaki Cilvegözü sınır kapısı üzerinden İdlip'e ulaştırıldı HATAY

- İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Pakistanlılar tarafından toplanan un ve pirinçten oluşan 64 TIR'lık yardım konvoyu Türk Kızılayı'na teslim edildi. İngiltere merkezli “Muslim Hands”(Müslüman Eller) adlı yardım kuruluşunca yürütülen çalışma kapsamında toplanan yardımların bir kısmı Türk Kızılayı aracılığıyla Hatay’ın Cilvegözü sınır kapısı üzerinde İdlib kırsalındaki savaş mağdurlarına ulaştırılırken, bir kısmı da ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Hatay ve Adana‘daki Kamplarda kalan sığınmacılara dağıtıldı. Merkezi Londra’da bulunan “MUSLIM HANDS”(Müslüman eller) adlı Yardım Derneği Başkanı Syed Lakht -e Hassanain, beraberindeki 13 kişilik heyetle birlikte Adana’nın Sarıçam bölgesinde bulunan Kampı ziyaret etti ve yardımların dağıtılmasına katıldı.
Hassanain Türkiye’nin yaklaşık 4 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını ve büyük bir insanlık görevi ifa ettiğini söyledi.

Muslım Hands Yardım Derneği Başkanı Syed Lakht -e Hassanain ve beraberindeki heyet, daha sonra Hatay’daki Türk Kızılayın depolarını gezdi. Heyet üyeleri, mültecilere ev sahipliği yaptıkları, yardımların Suriyeli savaş mağdurlarına ulaşmasında yardımcı oldukları için Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine, Türk Kızılayı'na teşekkür etti.
13 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı