- Londra’da İftar Yemeği

iftar yemeği
İngiltere İftar Yemeği 

-Özdemir konuşma
-Başaran konuşma

( LONDRA ) - Londra’da iftar yemeği LONDRA

- İngiltere’de Londra Din Hizmetleri Müşavirliği ve İngiltere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından iftar yemeği verildi.
Londra Din Hizmetleri Müşavirliği ve İngiltere Türkiye Diyanet Vakfı (İTDV) tarafından vakfın Hornsey’de bulunan merkez binasında iftar verildi.
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen iftar yemeğinde toplumun farklı kesimleri bir araya geldi. İftar programına, Londra Din Hizmetler Müşaviri Mahmut Özdemir ve KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran katıldı.
Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, İngiltere’deki Müslüman vatandaşlar olarak Ramazan'ı yaşamaya çalıştıklarını, Ramazan boyunca 200 kişiye her akşam iftar verildiğini söyledi.

Özdemir, “Türkiye’deki coşkuyu yakalayabilmemiz belki güç ama ona yakın bir hava içerisinde burada ramazanı dolu dolu yaşamaya çalışıyoruz” dedi.
KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran ise Ramazan ayı ile ilgili, “Ramazan bizim atalarımızın da kuşaktan kuşağa o mübarek ay içerisindeki 30 gecede insanların daha duyarlı bir şekilde buluşmaları, kavuşmaları, düşünmeleri birbirleriyle kaynaşmaları, insanlığa hizmet vermek için gözden geçirdikleri, birbirlerine sevgi kardeşlik dayanışma ve dünyamızda olan olumlu olumsuz gelişmeleri düşünerek kendi sağlığımıza sahip olduğumuz her şeye şükrederek acaba ne yapabiliriz diye çalıştığımız aydır” ifadelerini kullandı.
28 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı