Lisinia Yaban Hayatına İlgi Her Geçen Gün artıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ ;
Rehabilitasyon Fabrika Ziyaretçiler Nitelik Rehabilitasyon Merkezi 

-Lavanta Bahçeleri ve ziyaretçileri.
-Lisinia ziyaretçileri, Çocukların hayvanları sevmesi.
-Ziyaretçilerin memnuniyet belirten açıklaması.
-Lisinia sorumlusu Öztürk Sarıca ile röportaj.
-Ziyaretçilerin görüşleri.

( BURDUR -ÖZEL)- Veteriner Hekim Öztürk Sarıca: “Hedefimiz 200 bin ziyaretçiyi Ulaşmak ” BURDUR

- Burdur’da bulunan Lisinia Doğa Yaşam Alanı 200 bin ziyaretçi bekliyor. Burdur merkeze bağlı Karakent Köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa Yaşam Alanı bu yıl 200 bin ziyaretçi hedefliyor. Lisinia Doğa sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, geçen yıl 10 ayda 100 bin ziyaretçi ağırladıklarını bu yıl ise sayının 200 bine yaklaştığını söyledi.

Hafta sonları Salda Gölü, Sagalassos Antik Kenti ve Kuyucak da yer alan Lavanta turlarının artarak devam ettiğini ifade eden Öztürk Sarıca, ziyaretçiler lavanta derelerinde uçsuz bucaksız lavanta fotoğraflarını çektirdikten sonra Lisinia ya uğrayıp burada ki aromatik bitkileri ve hayvan rehabilitasyon merkezini görme imkanı bulduklarını kaydetti.
Lisinia Doğa Projesi sorumlusu ve proje yürütücüsü Öztürk Sarıca 670 dekarlık alanda Lavanta, kekik ve limon melisa üretimi yaptıklarını söyledi.

Sarıca "bu yıl burası 3 yaşında. Salda Gölü'ne giden bütün turlar bu alana uğruyorlar. Ülkemizin bacasız fabrikası olan turizmin, Ekoturizmin canlanması anlamında önemli olduğunu düşünüyoruz. Sadece buradaki Lavanta'dan çıkarılan yağ ve lavantaların demet olarak satılması değil,, balının yapılması arasında küçükbaş hayvanların otlatılması, ekoturizm anlamında çok ciddi katkılar sağlaması bizim için çok önemli." Sarıca, Akçaköy'de toplam 2 bin 300 Dekarlık alanda aromatik bitki yetiştiriciliği yapıldığını, Lavanta hasadının 2 ay süreceğini anlattı. Almanya da yaşayan Nezafettin Bayram da Lisinia ya hayran kaldığını çocukları ile gelip bu yeri görmekten çok memnun olduğunu, böyle doğal yaşam alanlarının daha da gelişmesini, istedi. Lisinia Doğa “eğitim” kavramını toplumsal gelişim ve sürdürülebilir kalkınmanın temeli olarak görülmekte Bu temelden yola çıkarak merkezde yapılan tüm uygulamalarda farklı nitelik ve yaş gruplarına hitap edecek eğitim çalışmalarına ağırlık verilmektedir. Bu eğitimlerin tümü uygulamalı olarak sürdürülmekte ve uzmanlar yardımıyla hazırlanan modüller gönüllüler tarafından 7’den 70’e tüm bireylerin katılımıyla uygulanmaktadır.
17 Temmuz 2018 Salı günü yayınlandı