Liseli Yonca 15 aydır yatağa bağımlı - ANTALYA

- Kazanın olduğu caddeden detay - Baba Arif Hakgüden detay - Yonca Hakgüden'in evden detay görüntüleri - Baba Arif Hakgüden'in konuşması - Annenin konuşması - Yonca Hakgüden'in görüntüsü - Antalya 'da lise öğrencisi Yonca Hakgüden, geçen yıl geçirdiği trafik kazasında beyin travması nedeniyle yatağa bağımlı hale geldi - Hakgüden'in anne ve babası çocuklarının ayağa kalkacağı günün umuduyla yaşıyor - Baba Arif Hakgüden: - " O gün, 'Kızınız kaza geçirdi.' diye aradılar. Vuran kişi de korkup kaçmış, gitmiş. O adam hayatını yaşıyor. Yiyor, içiyor bayramını ediyor. Gülüp, oynuyor. Ama biz aylardır acı çekerek, her gün ağlıyoruz" - Anne Leyla Hakgüden: - "Çocuğumuzun kurtulmasını, yürümesini istiyoruz. Konuşmasını istiyoruz. Ayrıca maddi manevi destek bekliyoruz"ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya 'da hafta sonları çalıştığı kuaförden çıkıp evine giderken geçirdiği trafik kazasında beyin travması nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen lise öğrencisi 16 yaşındaki Yonca Hakgüden'in ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.Kepez ilçesinde 24 Aralık 2016'da meydana gelen kazada, çalıştığı kuaförden çıkıp yolun karşısına geçmeye çalışan Yonca Hakgüden'e M.K. yönetimindeki otomobil çarptı.Ağır yaralanan Hakgüden, beyin travması tanısıyla 80 gün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. 20 gün de serviste kalan Hakgüden taburcu edildi ancak yatağa bağımlı kaldı. - "Sürekli kızımızın başındayız"Hakgüden'in anne ve babası, AA muhabirine, çocuklarının sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını ve sürekli dua ettiklerini söyledi.

İnşaat işçisi Arif Hakgüden, kızının ailesine destek olmak amacıyla hafta sonları kuaförde çalıştığını belirterek, şunları söyledi:"O gün, 'Kızınız kaza geçirdi.' diye aradılar. Vuran kişi de korkup kaçmış, gitmiş. Kızımın yanına geldiğimde yerde yatıyordu. O sırada ambulans geldi. Aldık hastaneye götürdük. Hastanede 'Durumu iyi değil, ölebilir, hazırlıklı olun.' dediler. İşte neredeyse 100 gün sonra taburcu oldu ama yatağa bağımlı kaldı. Aradan geçen 15 ayda kızım 5 ayrı ameliyat geçirdi. Karnından, başından ve kalçasından 3 ameliyat daha olacağını söylediler. İyileşsin diye her an dua ediyorum."İki çocuğundan diğerinin de engelli olduğunu anlatan Hakgüden, "Kızıma çarpan adam tutuklanmadı bile. İlk duruşma önümüzdeki mart ayında. Eşimle sürekli kızımızın başındayız. O yüzden ikimiz de çalışamıyoruz. Baba olduğum halde kızımın altını ben temizliyorum. Kızıma çarpan kişiyi bugüne kadar hiç görmedik, bize hiç yardımcı da olmadılar. O adam hayatını yaşıyor. Yiyor, içiyor, bayramını ediyor. Gülüp, oynuyor. Ama biz aylardır acı çekerek, her gün ağlıyoruz." dedi.
Anne Leyla Hakgüden de çocuğuna bakmak durumunda olduğu için işinden ayrıldığını dile getirerek, kızının sürekli yatakta olmasına üzüldüğünü ve uyuyamadığını anlattı.Kızını zaman zaman tekerlekli sandalye ile dolaştırdığını belirten Hakgüden, "Çocuğumuzun kurtulmasını, yürümesini istiyoruz. Konuşmasını istiyoruz. Ayrıca maddi, manevi destek bekliyoruz." diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ethem Taner Göksu da hastada trafik kazası sonucu kanamaya bağlı beyin hasarı bulunduğunu söyledi.

Hasardan ötürü genç kızın felçli ve bilinçsiz durumda olduğunu belirten Göksu, tedavi sürecinin uzun olacağını kaydetti.

Yoğun Bakım Ünitesi Trafik Kazası Lise Öğrencisi Beyin Travması Tekerlekli Sandalye 

28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı