KYK yurtlarındaki öğrencilerden İsrail'e protesto - ÇANKIRI /NEVŞEHİR/KIRIKKALE

ÇANKIRI - Yurt binasının detay görüntüsü - Öğrencilerden Hakkı Özaldı ve Buğrahan Bozbıyık'ın konuşmalarıNEVŞEHİR - KYK Fatma Sultan Öğrenci Yurduna ışıklarla Kudüs yazılmasıKIRIKKALE - Öğrencilerin ışıklarla Kudüs yazması - Öğrencilerin "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" pankartıKYK yurtlarındaki öğrencilerden İsrail'e protesto - Çankırı , Nevşehir, Kırıkkale'de KYK yurtlarında kalan öğrenciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepkilerini göstermek amacıyla yurt binalarındaki ışıklarla "Kudüs" yazdıÇANKIRI /NEVŞEHİR/KIRIKKALE (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını yurt binalarındaki ışıklarla "Kudüs" yazarak protesto etti. Çankırı Emir Karatekin Yurdu'nun ışıklarıyla Kudüs yazan öğrenciler İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlileri andı.Öğrencilerden Hakkı Özaldı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Müslümanlar için çok değerli olduğunu söyledi.

Filistinlilere karşı yapılan zulme karşı her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Özaldı, "Allah kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Biz elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Her zaman onların yanındayız. Peygamber efendimizin miraca çıktığı bir yer bizim için her zaman değerli olmuştur. Burası bizim kırmızı çizgimizdir, asla taviz vermeyiz." dedi.
Buğrahan Bozbıyık ise Filistin'de yaşanan katliama engel olunması gerektiğini dile getirdi.Filistin'e her türlü desteğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Bozbıyık," İsrail bugün Filistin'i durmadan bombalıyor. Oradaki insanları kadın, çocuk, yaşlı demeden öldürüyor ve buna bütün dünya sessiz kalıyor. Herkes sessiz kalsa bile biz sesimizi duyurmamız ve oradaki halka sahip çıkmamız gerek." diye konuştu.
- NevşehirNevşehir’de Fatma Sultan Öğrenci Yurdu'nda bina odalarının ışıkları 15 dakika süreyle Kudüs için yandı. İsrail'in katliamlarına tepki gösteren üniversite öğrencileri oda ışıklarını açıp kapatarak Kudüs yazısının belirmesini sağladı.Birçok üniversite öğrenci ve vatandaşlar da Kudüs yazısının belirdiği yurt binasının çevresine gelerek, hem protestoya destek verdi hem de bu anı fotoğrafladı. - KırıkkaleKırıkkale Üniversitesi Ümmü Hatun Yurdu'nda ışıklarla 30 dakikalık süreyle Kudüs yazıldı. Ayrıca öğrenciler "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir." yazılı pankart açtı.Kudüs yazısının belirdiği yurt binasının çevresinde toplanan öğrenciler protestoya destek verdi.
Protesto Muhabir İsrail Öğrenciler Saldırı 

17 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı