Kuzu: 'Güney Afrika'daki eski apartheid rejiminin uygulamaları bugün Filistin'de yaşanıyor' - KUDÜS

Kuzu: "Güney Afrika'daki eski apartheid rejiminin uygulamaları bugün Filistin'de yaşanıyor" - KUDÜS - Türk kökenli Hollanda milletvekili Tunahan Kuzu ile röportajİsrail güçlerince bu sabah işgal altındaki Doğu Kudüs 'te gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Türk kökenli Hollanda milletvekili Tunahan Kuzu, İsrail'in Filistin'e yönelik politikalarının 1980'li yıllarda Güney Afrika'daki apartheid rejimi uygulamalarına benzediğini söyledi.

Hollanda'daki Denk Partisi Milletvekili Kuzu, serbest bırakıldıktan sonra Doğu Kudüs 'ün Eski Şehir bölgesi içinde yer alan Mescid - i Aksa'da gözaltına alınmasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.Kuzu, Filistinlilerin her yıl 15 Mayıs'ta andıkları Nekbe'nin (Büyük Felaket) 71. yılında Filistinlilere destek vermek amacıyla Kudüs 'e geldiğini belirtti.
Mescid - i Aksa'ya cuma namazı kılmak için gittiği sırada İsrail güçlerinin kendisi ve beraberindeki üç kişiyi yaklaşık bir saat boyunca alıkoyduğunu anlatan Kuzu, uzun süre güneşin altında bekletildiklerini, pasaportlarına ve telefonlarına el konulduğu, hakarete uğradıklarını, bir saatlik sürenin ardından da serbest bırakıldıklarını dile getirdi.
Politika Muhabir Cuma Namazı İsrail Milletvekili 

17 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlandı