Kuyumcu soyan hırsızlar kamerada

güvenlik kamera görüntüsü
Görgü Tanığı Silahlı Soygun Kaçış Polis Ekipleri Sağlık Ekipleri 

-olay yerinden görüntü
-kuyumcudan görüntü
-meraklı vatandaşların kuyumcuya bakmasından görüntü
-Kuyumcunun yakınlarından görüntü
-görgü tanığı Volkan Yeni ile röp
-genel ve detay görüntü

( İZMİR ) İZMİR

- İzmir'in Bornova ilçesinde, kuyumcuya müşteri gibi gelen iki soyguncu, silahla kuyumcuyu soymak istedi. Kuyumcu Mustafa Tezcan direnince şüpheliler Tezcan'ın ayağına iki el ateş edip kaçtı. Kuyumcu hafif yaralanırken şüphelilerden biri yakalandı. Şüphelilerin olay yerinden kaçışı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, bugün sabah saatlerinde, İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki Tezcan kuyumculukta meydana geldi. Kuyumcu Mustafa Tezcan, sabah iş yerine gelip, dükkanı açtıktan sonra raflara altınları dizmeye başladı.
Bu sırada kuyumcuya iki kişi müşteri gibi girdi. Daha sonra şüphelilerden bir belindeki silahı çıkarıp, Tezcan'a doğrultarak altınları vermesini söyledi.

Mustafa Tezcan, silahlı soygunculara direnip altınları vermedi. Şüphelilerden silahı olan, Mustafa Tezcan'ın ayağına iki el ateş etti. Bu sırada seken kurşunlardan biri cama isabet etti. Ayağına kurşun isabet eden kuyumcu Tezcan, yere düşerken şüpheliler altınları almadan kuyumcudan çıkıp ara sokaklardan yaya olarak kaçtı. Sesler üzerine çevredeki esnaflar kuyumcuya geldi. Durumun bildirilmesi üzerine polis ekipleri olay yeri çevresinde araştırma başlattı. Ayağından vurulan kuyumcu Mustafa Tezcan, sağlık ekiplerince Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırılırken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay güvenlik kameralarına yansıdı Haberi alan Tezcan'ın yakınları, kuyumcunun önüne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Mustafa Tezcan'ın vurulduğunu öğrenen yakınları büyük üzüntü yaşarken sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmeleri üzerine rahat bir nefes aldı. Olay sonrası çalışma başlatan asayiş ekipleri, olayla ilgili bir şüpheliyi yakaladığı öğrenildi. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Öte yandan şüphelilerin olay yerinden kaçışı da güvenlik kameralarına yansıdı. Meraklı vatandaşlar kepenk önünde sıraya girdi Olayın görgü tanığı Volkan Yeni, Evden çıktım, kuyumcunun önünden geçiyordum. İki kişi müşteri gibi kuyumcuya girdi. Sonra iki el silah sesi geldi. Ardından 2 kişi kuyumcudan yaya olarak kaçtı. Kuyumcu ayağından vuruldu. Hemen polise ve sağlık ekiplerine bilgi verdik" dedi.
Vatandaşların, kepenk arasından olay yerini görmek için sıraya girmesi ise dikkat çekti.
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı