- Kütahyalı kadınlardan örnek bir proje - Kursiyer ve öğretmenler, 'bir tığ, bir yün ile sevgini göster minik yüzlere' projesi kapsamında, sığınmacı ve sevgi evlerinde kalan çocuklar için bez bebek örüyor

Örgü yapılırken genel ve detay görüntüler
Sığınmacı Öğretmenler Öğretmen Eğitim Merkezi Sevgi Evleri 

-Kurs Eğitmeni Sıdıka Ortay ile röportaj
-Kursiyer Vildan Bayer ile röportaj
-Kursiyer Emine Çanakcı ile röportaj
-Nurcan Başpınar Zür ile röportaj

( KÜTAHYA ) - Kütahyalı kadınlardan örnek bir proje- Kursiyer ve öğretmenler, 'bir tığ, bir yün ile sevgini göster minik yüzlere' projesi kapsamında, sığınmacı ve sevgi evlerinde kalan çocuklar için bez bebek örüyor KÜTAHYA

- Kütahya'da bir grup kadın, tığ ve ipi bu kez çocuklar için ellerine aldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan dikiş nakış kursu kursiyerleri ve öğretmenleri, 'bir tığ, bir yün ile sevgini göster minik yüzlere' projesi kapsamında, sığınmacı ve sevgi evlerinde kalan çocuklar için bez bebek örüyor. Tercih edilen malzemelere dikkat ettiklerini kaydeden Kurs Eğitmeni Sıdıka Ortay, "Projemize yaklaşık bir hafta oldu ve gönüllü kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimiz bize destek veriyorlar. Şuan 21 öğrencimiz var ancak biz halkımızdan da destek bekliyoruz. Vatandaşlar da ellerin bir tığ ile gelerek bize destek verebilirler" dedi.
Projeyi duyduğunda heyecanlandığını söyleyen Kursiyer Vildan Bayer, "Kampanyayı duyduktan sonra heyecanlandım ve bende katılmak istedim. Bir hafta içerisinde her yaş grubuna uygun bez bebekler ördük. Bu projede olduğum içinde çok mutluyum" diye konuştu.
Masrafların Halk Eğitim Merkezi tarafından sağlandığını kaydeden Kursiyer Emine Çanakcı ise, "Şimdiye kadar en heyecanla yaptığım bir gönüllü olarak başladığım bir proje. Çocukları sevindireceğimiz için mutluyuz. Büyük bir haz ile bez bebekleri yapayoruz ve hanımlara gelip destek vermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Projeye destek verdiklerinden dolayı mutlu olduklarını aktaran Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Nurcan Başpınar, "Halk eğitim merkezinde ki öğretmen arkadaşlarımız ile bizde projeye destek veriyoruz. Kalan boş vakitlerimizde bizde bez bebek yapıyoruz" diye konuştu.
Kursiyer ve öğretmenlerin yaptığı bez bebekler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sığınmacı ve sevgi evlerinde kalan çocuklara takdim edilecek. (HCA-EFE)
15 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı