Kurtulmuş, Filistin heyetiyle bir araya geldi - İSTANBUL

- Toplantıdan görüntüler - Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş'un konuşması - Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: - "Filistin davasını sadece siyasi bir fikir değil, imani bir vecibe olarak görüyoruz"İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Filistin davasını sadece siyasi bir fikir değil, imani bir vecibe olarak görüyoruz." dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, TBMM ile Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret eden Filistin heyeti ile İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.Filistinli esirlerin en kısa sürede kurtarılmasını arzu ettiklerini dile getiren Bakan Kurtulmuş, heyette yer alan Fedva Berguti aracılığıyla, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan ve Filistin davasının sembol isimlerinden biri olan eşi Mervan Berguti başta olmak üzere bütün esirleri özgür bir şekilde aralarında görmek istediklerini söyledi.

Filistin davasının Türk halkının zihinlerinde ve gönüllerinde daima var olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:"Bu davaya bağlılığımızı sadece siyasi bir fikir olarak değil imani bir vecibe olarak görüyoruz. Birleşmiş Milletler’deki son karardan sonra Filistin davasında yeni bir dönemin başladığına inanıyoruz. İslam ülkelerinin bir araya geleceğini ve ABD'nin kararının tersine bir karara imza atacaklarını bundan 20 yıl evvel söyleseydiniz buna inanmazdık. İstanbul toplantısı bunun için tarihi öneme sahip bir toplantıdır ve İslam ülkeleri korkmadan böylesi tarihi bir karara imza atmıştır. Bundan daha önemli olan da ikinci adımdır. İkinci adım da İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararı Birleşmiş Milletler’de de onaylanmış ve böylece ABD'nin kararı yok hükmünde ilca edilmiştir. Dünya beşten büyüktür diyorduk bu ispat edilmiş oldu. Ancak işimiz bitmedi esas bundan sonra başlıyor.”
Hapishane İslam Toplantı İsrail Guti 

27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı