Küçükbaş hayvan üreticileri yeni doğan kuzuların sevincini yaşıyor

-Yeni doğan kuzuların görüntüsü
Bebek Aşiret Allah Hayvan 

--Yeni doğan kuzuların su içme görüntüsü
--Üretici Mesut Doğan'ın koyun ve kuzularla ilgilenmesi
--Üretici Mesut Doğan'ın açıklaması

( ERZİNCAN ) ERZİNCAN

- Erzincanlı küçükbaş hayvan üreticileri bu günlerde yeni doğan kuzuların sevincini yaşıyor. Emeklerinin karşılığını almaya başlayan üreticiler, gece gündüz demeden yeni doğan kuzularına bebek gibi bakıyor. Erzincan’da küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Şavak aşireti mensupları, emeklerinin karşılığını almaya başladılar. Tulum peyniri fiyatlarının üreticiden ucuza alınması nedeniyle geçimlerini kuzularla sağlayan üreticiler şu günlerde kuzuların hayata merhaba demesinin sevincini yaşıyorlar. 12 ay boyunca kuzuların doğmasını beklediklerini ifade eden Erzincanlı üretici Mesut Doğan, koyun sürüsünün bereket olduğunu ve güzel bir meslek icra ettiklerini söyledi.

Mesut Doğan açıklamasında; “Kuzularımız doğdu biz şu an mutluyuz, sevinçliyiz. 12 ay boyunca beklediğimiz an budur. Çünkü biz sonuç itibariyle kuzularımızdan verim alıyoruz, para kazanabiliyoruz. Tabi zor oluyor, bunları beslemek bunlara yem almak. Üç dört ay sonrasına çıkarabilmek için bayağı emek sarf ediyoruz. Bütün kuzularımız bahar ayına sağlıklı bir şekilde çıkmıyor, ölen ve telef olan çok fazla oluyor. Tabi elimizden geldiği kadar güzel bir ortamda beslemeye çalışıyoruz. Ben kendi şahsıma konuşayım, bir ay içinde hemen hemen hepsi doğurur, inşallah sağlıklı bir şekilde doğarlar. Mutluyuz, inşallah sağlıklı bir şekilde verim alabiliriz. Aslında şöyle bir şey var, koyun berekettir gerçekten çok güzel bir meslek. Biz bunlardan kazanç sağlıyoruz” dedi.
İkiz kuzularını kucağına alan üretici Mesut Doğan, bunlar sayesinde herkesin mutlu olacağını söyledi.

Doğan açıklamasına şu şekilde devam etti; “Bunlar da benim ikiz kuzularım. Allah’a şükür ikisi de sağlıklı. Bazen böyle ikiz doğuran koyunlar oluyor, bazısı ölüyor, bazısı ikisini bir anda öldürüyor. Ben şu ikiz kuzularımdan Allah’ın izni ile verimimi alacağım, yazın yaylada inşallah koç gibi olacaklar ve bizde halk da mutlu olacak.” (AK-AT)
23 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı