Köy okulunun hem öğretmeni hem de kuaförü

Okul detay
Öğretmen Saç Kesimi Öğrenciler Bulduk Öğretmenlik 

-Sınıftan detay
-Öğretmenin ders anlatımı detay
-Öğrencileri tıraş etmesi detay
-Röportaj

( BİNGÖL )- Öğretmen Mehmet Ali İnanç:-"Bazen öğrencilerimiz lütfen bize Cristiano Ronaldo ya da Burak Yılmaz tıraşı yapabilir misiniz diyor, biz de kırmıyoruz" BİNGÖL

- Bingöl'de bir öğretmen, köydeki okulda dersten kalan zamanlarında öğrencilere ücretsiz kuaförlük hizmeti vererek örnek bir davranış sergiliyor.Öğretmen İnanç, öğrencilerin Cristiano Ronaldo ya da Burak Yılmaz tıraşı isteklerini de geri çeviremiyor. Genç ilçesi Çaytepe Yatılı Bölge Ortaokulunda görevli Türkçe Öğretmeni Mehmet Ali İnanç, yaptığı örnek çalışmayla gönülleri fethetti. Öğretmen İnanç, Genç ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çaytepe köyünde bir yandan öğrencilere eğitim verirken bir yandan da arta kalan zamanlarında öğrencileri tıraş edip kuaförlük hizmeti veriyor. Atanmadan önce berberlikte tecrübesi olan İnanç, yaptığı bu çalışmayla öğrencilerin, ailelerin ve duyanların takdirini kazanıyor. “Çocukların gözlerinde ki mutluluk her şeye bedel” Batmanlı olduğunu belirten öğretmen Mehmet Ali İnanç, “7 yıl önce Bingöl Genç Çaytepe Yatılı Bölge Ortaokuluna tayinim oldu. Atanmadan önce berberlik ile ilgili birkaç tecrübem olmuştu. Okulumuz köy okulu olduğu il ve ilçe merkezine uzak kalıyor. Öğrencilerimiz de pansiyonda yatılı kalan öğrenciler. Zaman geçtikçe çocuklarımızın saç kesimi noktasında bir ihtiyaçları olduğunu fark ettim. Bende göreve başladıktan sonra pansiyon içerisinde boş bir oda baktım ve bu odayı da kendime göre düzenledim. Berber malzemeleri ve kuaför malzemesi temin ettim. Derslerden sonra zaman buldukça çocuklarımızın saçlarını kesiyorum ve saçlarına güzel şekiller vermeye çalışıyorum. Çocuklar bu işten çok mutlular ve onların gözlerinde ki mutluluğu ve parıltıyı görünce bizler de haliyle çok mutlu oluyoruz. Hatta bazen öğrencilerimiz bize lütfen bize Cristiano Ronaldo ya da Burak Yılmaz tıraşı yapabilir misiniz gibi isteklerle geliyorlar bizde bu isteklerini kırmayarak cevap vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Öğretmenlerinin hem derslerde hem de dışarıda kendilerine bir baba şefkati ile yaklaştığını belirten öğrencilerden Adem Gengörü, “Yatılı da okuyoruz. Mehmet Ali hocamız bizimle yakından ilgileniyor, dertlerimizi dinliyor. Saçımız uzadığın da kesiyor. Bize hem öğretmenlik yapıyor hem de babalık yapıyor” dedi.
Öğretmenlerini çok sevdiklerini belirten öğrencilerden Eren Değişgeç ise, “Okulumuz ilçeye uzak olduğu için saçımızı kesmeye gidemiyoruz. Uzadığında Mehmet ali hocamız pansiyonda bizi tıraş ediyor. Çok ta güzel kesiyor. İstediğimiz şekli veriyor, jöle sürüyor ve fön çekiyor. Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.
12 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı