Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasnıqı Konyada

Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasnıqı, bir dizi temasta bulunmak üzere Konya'ya geldi.
Meclis Başkanı Nezih Doğan Mevlana Müzesi Kosova 


Meclis Başkanı Krasnıqı ve beraberindeki heyet, ilk olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Başkan Krasnıqı, daha sonra Vali Doğan'dan Konya hakkında bilgi aldı. Başkan Krasnıqı'nın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Vali Aydın Nezih Doğan, ' Ziyaret için Kosova'dan gelenleri kendimiz gibi görüyoruz. Konya, Mevlana şehri. Sizi onun hoşgörüsüyle selamlıyorum ' dedi.

Konya'ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Krasnıqı, ' Türkiye ile Kosova arasında derin tarihi bağlar bulunuyor. Bu bağlardan bir tanesi de Kosova'da yaşayan Türk toplumudur. Türkiye ile ilişkilerimiz oldukça iyi bir noktadaydı. Bundan sonra daha da gelişeceğinden hiç kuşkumuz yok'' şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Vali Doğan tarafından Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasnıqı'ye çini işlemeli tabak hediye ederken Başkan Krasnıqı ise Vali Doğan'a kol düğmesi hediye etti.

Başkan Krasnıqı ve Vali Doğan yaya olarak Valilik hizmet binasından Mevlana Müzesi'ne yürüdü. Yol üzerinde bulunan bir keçe atölyesine giren Başkan Krasnıqı, keçe yapımını izleyerek bilgi aldı. Başkan Krasnıqı, burada yapılan bir Mevlevi Sikkesi'ni de başına giyerek denedi. Daha sonra Mevlana Müzesi'ne geçen heyet, müzeyi ziyaret ederek sergilenen eserler hakkında müze yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Krasnıqı ve beraberindeki heyet daha sonra Mevlana Müzesi arkasında bulunan Gülbahçe'de sema gösterisi izledi.
26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı