Konya’daki büyük yangının sebebi belli oldu, bir kişi gözaltına alındı

Olay yerinden görüntü,
Fabrika Dekorasyon Mobilya Helikopter Yangına Müdahale 

-Genel ve detay
--Arşiv-
-Yangının havadan görüntüsü
-Yangından detaylar
-İtfaiye'nin yangına müdahalesi

( KONYA )- Konya’da 3 gün önce bir işyerinde başladıktan sonra yakındaki işyerlerine de sıçrayan ve büyük çapta maddi zarar veren yangının bir kişinin hızar çalıştırdığı sırada makinenin patlaması sonucu çıktığı iddia edilirken, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı KONYA

- Konya’da 3 gün önce bir işyerinde başladıktan sonra yakındaki işyerlerine de sıçrayan ve büyük çapta maddi zarar veren yangının bir kişinin elektrikli hızarı çalıştırdığı sırada makinenin patlaması sonucu çıktığı iddia edildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Yangın, 24 Ağustos Cuma günü saat 17.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Hacı Yusuf Mescit Mahallesi'nde bulunan Mar-San Sanayi Sitesindeki bir mobilya dekorasyon fabrikasında başladı.
Fabrikadan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede bitişiğinde bulunan işyerlerine de sıçrayan yangında ahşap, kimyasal ve plastik sanayinden oluşan ürünlerin üretildiği 9 işyeri zarar gördü. Yangın söndürme çalışmalarına, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Konya 3. Ana Jet Üssü, Organize Sanayi Bölgesi, Orman Bölge Müdürlüğünden de söndürme ekipleri, TOMA’lar ve Orman Genel Müdürlüğünden gönderilen yangın söndürme helikopteri de katıldı.
91 araç ile 210 personelin müdahale ettiği yangın yaklaşık 7 saatte söndürüldü. Hızar makinesi patlayınca korkup kaçmış Olayla ilgili çalışma başlatan Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri fabrika ve çevresinde bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis ekiplerinin incelediği güvenlik kameralarında bulunan görüntüler sonrası A.B. isimli bir şahıs gözaltına alındı. A.B.’nin arka kapısı açık olan bir işyerinde bulunan elektrikli hızarı çalıştırdığı ve makinenin patlayarak yanmaya başladığı ve korkup olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Yangına ise patlayan hızardan çıkan alevlerin neden olduğu ortaya çıktı.
27 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı