Komşuları ‘korkuları’ oldu... Komşularına taciz ve saldırıda bulunan kadın kamerada

Kadının engelli çocuğu korkutması
Engelli Çocuk Can Güvenliği Güvenlik Kamerası Öğretmenler Cep Telefonu 

-Cep telefonu kaydı
-Evin kapısını terlik ile dövmesi
-kavga görüntüsü
-Binadan dış görüntü
-Koridorun ikiye bölünmüş hali
-Güvenlik kamerasından görüntü
-Anne ile röp
-Engelli kız ile röp
-İkra Dündar ile röp

( ADIYAMAN )- Komşularının sürekli taciz ve saldırısına maruz kalan ailenin engelli çocuğu annesiyle birlikte eve girip çıkıyor- Koridor ikiye bölündü ADIYAMAN

- Adıyaman’da Dündar Ailesi en az 20 kez karakolluk oldukları komşularının çocuklarına zarar vermesinden korkuyor. Olay, Musalla Mahallesinde ki TOKİ Konutlarında meydana geldi. Dündar Ailesi, yaklaşık 3 yıl önce taşındıkları evlerinde bir türlü huzuru bulamadı. Ailenin oturduğu dairenin karşı dairesinde oturan ve yalnız yaşayan R.K. isimli kadın ile yaklaşık 2 yıl önce başlayan tartışma ileri boyutlara gitti.Sürekli iki komşunun kavga etmesi nedeniyle 20’nin üzerinde iki komşu karakolluk oldu. Dündar Ailesi 1’i engelli, 3 çocuğunun hayatından endişe ediyor. Dündar Ailesinin iddiasına göre, R.K. isimli kadın, engelli çocukları İrem Dündar başta olmak üzere diğer çocuklarını bıçak çekerek korkuttu. İrem Dündar, korkusundan eve annesiyle birlikte girip çıkıyor. Komşu kavgası nedeniyle koridor ikiye bölündü Daha önceki tartışmalarda herhangi bir fiziki müdahale olmamasına rağmen R.K.’nin kendine zarar vererek, darp raporu aldığını iddia eden Dündar Ailesi yaşananları kayıt etmesi için eve güvenlik kamerası taktırdı. Aile bununla da yetinmedi, binaya giriş ve çıkışlarda kendi cep telefonu kameralarını açarak yaşananları kaydediyor. Kameralara yansıyan görüntülerde R.K. isimli kadın Dündar ailesinin üzerlerine elinde bıçak ile yürüyerek, hakaretler ediyor. Başka bir görüntüde ise, kapıyı terlik ile dövüyor. Defalarca saç başa kavganın yaşanması site sakinlerinde de huzursuzluğa neden olunca, site yöneticisi çareyi koridoru ikiye bölmekte buldu. Koridor ikiye bölünerek iki komşunun birbirini görmemesi sağlandı. Anne Medine Dündar çocuklarının hayatından endişe ettiğini ve çok korktuğunu belirterek, “Çocuklarımı sürekli tehdit ediyor, hakaret ediyor. Çocuklarım korkuyor. Bana iftira atıyor, eşimi kışkırtıyor. Çocuklarımın can güvenliği yok. Bir sene önce bıçak çekti. Çocuklarımın can güvenliğinden endişeliyim. Çocuklarımla parka inerken aşağıda bana hakaret ederek, arkamdan boynuma vurmasıyla saçımı çekmesi bir oldu. Kucağımda olan çocuğumu kızıma uzattım. Çocuğu korumak amacıyla bende karşılık verdim. 17 yaşında olan engelli kızım var. Ona sürekli tehdit, hakaret, küfür ederek korkutuyor. Korktuğu için kızım okula da gitmek istemiyor. Bundan dolayı devamsızlığı var. Bunu öğretmenleri biliyor. Kızım bu olaydan çok etkilendi. Gece ağlayarak uyanıyor. O kadını gördüğü zaman yüzü bambaşka oluyor. Evden çıkarken, okuldan gelirken, camdan veya kapıda kendisini bekliyorum, yoksa yukarı çıkmıyor” dedi.
Engelli İrem Dündar ise yaşananları anlatarak, “Bana bıçak çekti, ‘sizi öldüreceğim’ diye peşimizden geliyor. Üzerimize tükürdü. Delisin diyor, arkadaşlarımız bize gelmiyor. Arkadaşlarıma ‘bu deliyle oynamayın’ diyor. Aşağı inemiyorum, okula gidemiyorum” dedi.
İkra Dündar ise, korkudan aşağı inemediklerini dile getirdi.
20 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı