Kofi Annan, Hatayda Çadırkenti Ziyaret Etti

HATAY - BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Suriyelilerin kaldığı çadırkente geldi.
İngiltere Kofi Annan Arap Birliği John Mccain William Hague 


Annan, Kilis'teki konteyner kentte helikopterle havadan incelemelerde bulunmasının ardından Yayladağı İlçesi'ndeki eski TEKEL binasının bulunduğu alanda kurulu çadırkente geldi. Annan, çadırkentte incelemelere başladı. Annan'ın çadırkente gelişinde bazı Suriyeliler, Beşşar Esad aleyhine slogan attı.

Bu arada, Suriye'deki olaylar sonrasında Türkiye sığınan Suriyeliler için 30 Nisan 2011 tarihinde kurulan ilk çadırkent olan Yayladağı kampında şu an 2 bin 700 kişi kalıyor.

Ayrıca, ziyaret öncesi çadırkent etrafında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Annan'ın ziyaretini de çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu canlı yayın araçlarıyla takip ediyor.

Bu arada ziyaret öncesi çadırkentte kalan bir grup Suriyeli, açtıkları İngilizce ve Arapça pankartlarla Suriye'deki ölümlerin durdurulmasını istedi. Suriyeliler açtığı pankartlarda ''Söz bitti, fazla taahhüt fazla kan'' şeklinde sloganlar yazdığı görüldü.

Hague Davutoğlu'ndan bilgi aldı
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile konuştuğunu ve Türkiye'deki Suriyelilere yönelik saldırıları kınadığını bildirdi.

Hague, sosyal iletişim ağı Twitter'daki mesajında, ' Esad güçlerinin Türkiye'deki Suriyelilere yönelik saldırısını kınamak ve İngiltere'nin desteğini sunmak için Türkiye'nin Dışişleri Bakanıyla konuştum ' ifadelerine yer verdi.

William Hague Twitter'da ayrıca, bugün Londra'da Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüşeceğini ve ülkesinin Lübnan'ın Suriye'den kaynaklı yaşadığı sıkıntılarda istikrar için güçlü destek mesajını vereceğini ifade etti.


Güvenlik Konseyi'ne mektup gönderecek

Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi Cenevre'de yaptığı açıklamada, Özel Temsilci Annan'ın bugün geç saatlerde Güvenlik Konseyi'ne mektup göndereceğini belirtti.Suriye'nin özellikle tanklarını çekmesini öngören uluslararası planın bugün yürürlüğe girmesi gerekiyor.Annan planı, en geç 48 saat içinde tüm çatışmaların durması için ordunun kentlerden çekilmesini öngörüyor.

McCain ve Lieberman da Hatay'da

ABD'li senatörler John Mccain ve Joe Lieberman, temaslarda bulunmak üzere Hatay'a geldi.John Mccain ve Joe Lieberman'a Hatay'ı ziyaretlerinde, ABD'nin Adana Başkonsolosu Daria Darnell eşlik ediyor. Amerikalı heyet, çadır kenti ziyaretlerinin ardından basına açıklama yapacak.
10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı