Koçyiğit hakkında çıkan iddiaları yalanladı

Cumhuriyet gazetesinin; MİT tırlarıyla ilgili yaptığı habere destek vermiş gibi gösterdiği Hülya Koçyiğit: Söz konusu olan devletin sırlarıysa daha duyarlı olunmalı; yapılan gazeteciliği aşıyor. Ben destek vermedim, düşüncelerimi söyledim.
Cumhuriyet Hülya Koçyiğit Milli İstihbarat Teşkilatı 


Önceki gün a Haber'de yayınlanan 'Birlikte Bakalım' programına telefonla katılan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, önemli açıklamalarda bulundu. Koçyiğit; geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinde, kendisinin MİT tırları haberini destekliyormuş gibi gösterilmesine karşı çıktı.

'BUNA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DİYEMEM'


Koçyiğit yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Konuyla ilgili görüşümü almak için aramışlardı, düşüncelerimi söyledim. Ben özgürlüklerden yanayım, basın özgürlüğüne de inanıyorum ama buradaki duruma basın özgürlüğü diyemeyeceğim. Burada söz konusu olan TC'nin bekasıdır; her şeyden önce vatan gelir. Bildiğim kadarıyla; bu konuda devam eden bir dava, mahkeme yasağı ve yayın yasağı var. Konuşmaların yargıyı etkileme olasılığı var. Soruşturmanın gizliğini ihlal eden, bir nevi ihbar niteliğinde bir haberdi. Dolayısıyla söz konusu devletin sırlarıysa, bu konuda gazetecilerin duyarlı olması gerekir. Bu, gazeteciliği aşıyor. Aradıklarında bu sebeplerden dolayı böyle bir çekincemin olduğunu söyledim ama beni yaptıkları haberi destekleyenlerin arasında göstermişler. Ben destek vermedim, düşüncelerimi söyledim.'
5 Haziran 2015 Cuma günü yayınlandı