KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Nami, Büyükelçi Kanbay'ı kabul etti - LEFKOŞA

- Türkiye'nin Büyük elçisi Derya Kanbay'ın konuşması - KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami'nin konuşmasıKKTC Enerji Bakanı Özdil Nami, Türkeye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay'ı kabul ettiLEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Nami, Türkiye'nin verdiği güçlü desteğin KKTC ekonomisi için hayati öneme haiz olduğunu söyledi.

Bakan Nami, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay' makamında kabul etti.Kabulde konuşan Kanbay, Nami’yi yeni görevi dolayısıyla kutlayarak, Türkiye’nin yapacağı işlerde her zaman yanında olacağını ifade etmeye geldiklerini söyledi.

Bakanlığın çalışma alanıyla ilgili büyükelçilikteki müşavirlerle bakanlık yetkililerinin tanışma ve sohbet fırsatı yakalamasından mutlu olduğunu belirten Kanbay, “Sizlerle birlikte en güçlü şekilde çalışmaya hazır olduğumuzu biliniz". şeklinde konuştu.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami de, Kanbay’a ve beraberindekilere ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, kendileriyle işbirliklerine her zaman çok önem verdiklerini vurguladı."Türkiye'nin verdiği güçlü destek KKTC ekonomisi için hayati öneme haiz." diyen Nami, ekonominin büyümesi, halkın hak ettiği refah seviyesini bir an önce sağlayabilmek için işbirliklerinin artarak devam etmesi gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade etti.
Nami, Türkiye ile KKTC arasında çok derin ekonomik bağlar olduğunu, bunları da aldıkları noktadan çok daha ileriye taşımanın görevleri olduğunu söyleyerek, bu ziyaretin zamanında ve yerinde olduğunu dile getirdi.
Kutlay Bakanlık 

15 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı