- KKTC'de İngiliz parası kullanımı vatandaşı canından bezdirdi

Özenli, sosyal medya paylaşımı

( LEFKOŞA ) LEFKOŞA
Alışveriş Alım Gücü Geçim Sıkıntısı Elektrik Faturası Asgari Ücret 


- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ev kiralama, gayrimenkul ve araç satışları gibi birçok alanda İngiliz para birimi Sterlin'in kullanılması ve artan dövizle de halkın alım gücünü düşmesi halkta huzursuzluk ortaya çıkardı. KKTC'de yükselen döviz ve dövize bağlı alışverişe devam edilmesi halkın alım gücünü etkiledi. KKTC’de yaşanan bu olumsuzluklara karşı hükümetin engelleyici bir önlem almaması vatandaşın tepkisine neden olurken, KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a 200 bin TL’ye alınan makam aracı sosyal medya üzerinden halkın tepkisini arttırdı. Kıbrıslı anne İzlem Özenli, konuyla ilgili sosyal medya hesabından çektiği videoyla bir anda KKTC'de gündem oldu. Halkın iyice geçim sıkıntısı çektiğini belirten Özenli, "2 bin 500 TL’ik bir asgari ücreti bir araya gelip de çözüme kavuşturamıyorlar. 2 bin 500 TL maaş alıyoruz, 2 bin 500 lira kira ödüyoruz, 400 lira elektrik faturası bir anda 800 lira geliyor” dedi.
İki tane çocuğunun olduğunu ve artık istediği bir şeyi alamayacak duruma geldiklerini ifade eden Özenli, “Yetkililere şikayette bulundum. Sterlin üzerinden verilen ev kiralarına çözüm getirin dedim. ‘Böyle bir yasa uygulamayız’ diye cevap verdiler” diye konuştu.
Özenli, “Ben anneyim evlatlarıma bir şey veremez duruma geldik. Kazancımız elektrik, su, kira, yakıta gidiyor. Bize ne yapmaya çalışıyorsunuz? Biz sizi o koltuğa seçtik. Bizim haklarımızı korumanız için oturdunuz, gidip oradan buradan araç almak için değil" şeklinde konuştu.
Fiyatların sürekli artış gösterdiğinden yakınan Özenli, KKTC hükümetine seslenerek, "Kuru sabitleyin, asgari ücreti ev kiralarına karşı dengede tutun, marketlere denetleme getirin” dedi.
KKTC’li halkın artan tepkisi üzerine KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise kendisine tahsis edilen lüks aracı kabul etmeyeceğini açıkladı.

16 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı