- KKTC’de 15 Temmuz Şehitleri Törenle Anıldı

Sinevizyondan 15 Temmuz görüntüleri
Televizyon Anma Töreni Saygı Duruşu İstiklal Marşı Darbe Girişimi 

-Kuran okunması
-Dua
-İstiklal marşı
-Şiir okunması
-Zorlu Töre konuşma
-Derya Kabay konuşma

( LEFKOŞA ) - KKTC’de 15 Temmuz şehitleri törenle anıldı LEFKOŞA

- KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Milli ve Manevi Dayanışma Platformu'nun organizasyonuyla 15 Temmuz şehitleri için anma töreni düzenlendi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Milli ve Manevi Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen törenle 15 Temmuz şehitleri anıldı. Tören, Kur'an-ı Kerim ve Türkiye ile KKTC genelinde aynı anda sela okunması ile başlayıp, saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre yaptığı konuşmada, "Biz Kıbrıslı Türkler anavatan Türkü ile Türk milleti ile kaderde, kıvançta, tasada biriz ve beraberiz. Bu milli birlik gününde aziz şehitlerimize 15 Temmuz şehitlerine cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz, Ruhları şad olsun eğer aziz şehitler bu vatan için bizleri bekliyorsa bilsinler ki düşmanlara karşı biz de hazırız" dedi.
Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016 gecesi menfur bir ihanet teşebbüsü ile karşılaştı. Devletin resmi üniformasını giymiş hainler bu ihanete karşı göğüs geren kahramanca direnen sivil vatandaşlarımızın üzerine ateş açtı. O gece bu manzaraları izlerken televizyonlarda o görüntüleri görerek derin bir üzüntüye kapıldım. Askeri tanklar devlet kurumlarının kapısına dayanarak devleti tehdit etti. Bu ihanete elinde her türlü güçle karşı çıkmaya çalışan sivil, resmi vatanını seven polis asker yurttaşları şehit ettiler. Bu hain kalkışmanın eli kanlı faillerinin FETÖ elebaşından doğrudan talimat alan ihanet şebekesi olduğu daha sonra tüm delilleri ile belgeleri ile ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. Tören, konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişimini anlatan video gösterisi ve şehitlerin isimlerinin okunması ile sona erdi.
16 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı