- KKTC'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Töreni

anma töreni
Anma Töreni Saygı Duruşu Güvenlik Güçleri Fotoğraf Sergisi Başkent 

-çelenk bırakma
-Kanbay, konuşma
-Fotoğraf sergisi
-Kanbay sergiyi geziyor
-Sergi fotoğrafları

( LEFKOŞA ) - KKTC'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni LEFKOŞA

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla başkent Lefkoşa’da Şehitler Anıtı’nda tören düzenlendi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 15 Temmuz şehitleri, Lefkoşa’da Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay törende yaptığı konuşmada, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Türkiye’nin ihanete uğradığı o günün gecesinde FETÖ hainlerine karşı durarak yaşamını yitiren demokrasi şehitlerimizi, o mücadelede yaralanan gazilerimizi anmak üzere Şehitler Anıtı’nda bir araya geldik” dedi.
FETÖ tarafından tertiplenen ihanet teşebbüsünün o gece Cumhurbaşkanı, Başbakan, halk, güvenlik kuruluşları ve basının çabalarıyla önlendiğini söyleyen Kanbay, 251 kişinin şehit olduğunu belirtti.
Kanbay konuşmasında, demokrasi şehitlerini saygı ve minnetle andı. FETÖ’nün ihanet kalkışmasının unutulmaması gerektiğini, dersler çıkarılmasının elzem olduğunu söyleyen Kanbay, bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için neler yapılması gerektiğinin düşünülmesini istedi. Kanbay, FETÖ yapılanmasının yurt içinde ve dışında ortadan kaldırılması için güvenlik güçlerine, adli makamlara yardımcı olunması gerektiğini söyleyerek, “Gelecekte FETÖ gibi tehlikeli ihanet şebekelerinin oluşmaması için tedbirli ve müteyakkız bulunmalıyız” dedi.
Millete yönelebilecek tehlikeler karşısında milli birlik ve toplumsal dayanışmayı en üst seviyede tutmayı başarmak gerektiğine işaret eden Kanbay, “15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, geride kalan ailelerine sevgi ve şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.
Anıttaki törenin ardından Milli ve Manevi Dayanışma Platformu çatısı altında toplanan sivil derneklerin organizasyonuyla Lefkoşa Bedesten'de 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenecek fotoğraf sergisi Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından açıldı. Selimiye Camisi yanında bulunan meydanda akşam saatlerinde kurulacak sahnede görsel etkinliklerle 15 Temmuz gecesi anılacak, camilerde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edilecek.
15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı