Kırşehirli sanatçıdan İstanbul adayı Binali Yıldırım’a beste

sanatçı altuner neşet ertaş kültür ve sanat merkezinde detay
Misyon Neşet Ertaş Akkale Bakanlık Allah 

-kıreşehir ağalar konağı detay
-saz akort çalışması
-beste söylenmesi
-röportaj

( KIRŞEHİR ) KIRŞEHİR

– Kırşehirli sanatçı İdris Altuner, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a beste yaptı. Altuner, yaptığı besteyi TBMM Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a seçim çalışmalarında kullanılmak üzere hediye etmek istiyor. Yeni yılın ilk bestesini Yıldırım için yaptığını söyleyen sanatçı Altuner, “Erzurum’da doğup Kırşehir’de yaşamanın vermiş olduğu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Çanakkale, Yunus, Sarıkamış, Anadolu, Gül Bank-ı Ahi Evran, 15 Temmuz ve Zeytin Dalı Marşı gibi önemli eserlere imza attık. Bu eserleri Kırşehir’de yaşıyor olmanın verdiği ruhla başardık” dedi.
'İstanbul adayı Binali Yıldırım’a da ilk hediye bizlerden olsun istedik' diyen Altuner, “Kırşehir, tarihi ve vizyonu ile her zaman Anadolu topraklarında büyük önem arz eden bir il. Selçuklular, Osmanlılar ve Anadolu erenlerinin burada olması önemli, Cacabey, Ahi Evran, Yunus Emre gibilerin yanında Muharrem ve Neşet Ertaş gibi insanlarla Kırşehir’in anılıyor olmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum. Bizler de bu bilinç ve bu insanların izinden hareketle bu çalışmaları yapıyoruz. Anadolu kültürü ve Kırşehir’in tarihi misyonuna bir nebze de olsa katkı sunmuş oluruz. Binali Yıldırım’a bu eseri hediye ediyoruz, inşallah beğenirler” diye konuştu.
Bestesi yapılan şiiri hece vezni ile yazdığını belirten Altuner, “Altı dörtlükten oluşan methiyeler dizesi denilebilir. Binali Yıldırım, geçmişten bugüne hangi görevlerde bulunduysa hepsinde başarılı olmuş ve insan üstü bir gayret göstermiştir. Davaya gönül verenler ve sanat camiasının bir neferi olarak dilimizin döndüğü ve sazımızın yettiğince anlatmaya çalıştık. Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı sonrasında ise İstanbul adaylığı bizde bu sürece katkı sunalım istedik” ifadelerini kullandı. Bestesi yapılan şiir ise şöyle: "Ulaştırma, haberleşme Bir bakanlık deyip geçme Dolu akan bir ser çeşme Taştı Binali Yıldırım Bu davaya göğüs gerdi Onca emek çaba verdi Bir milletti onun derdi Koştu Binali Yıldırım Her dem hakkı söyler sözü Doğrudan yanadır özü Sever yetimi öksüzü Hoştu Binali Yıldırım AK Parti bir davaya denk Bu kutlu yolda bir ahenk Bin yıllık tarihe mihenk Muştu Binali Yıldırım Kıtaları bağlıyorken Gönüllerde çağlıyorken Mülteciler ağlıyorken Aştı Binali Yıldırım Erzincan'dır anayurdu Ana bir aslan doğurdu Tek kişilik asil ordu Baştı Binali Yıldırım Baş koydular cümle canla Damardaki asil kanla Liderleri Erdoğan’la Pişti Binali Yıldırım Dev projelerle geldi Türkiye'min yüzü güldü Sonunda Başbakan oldu Coştu Binali Yıldırım"
Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
4 Ocak 2019 Cuma günü yayınlandı