Kırşehir merkezli Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Ahi evran külliyesi
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Milletvekili Genel Başkan Kültür Sanat 

-protokol gelişi
-dua yapılması
-misafirlerin türbeye kolanya ikramı ile alınması
-neşet ertaş kültür sanat merkezi açılış programı
-necmettin erkan konuşması
-milletvekili mustafa kendirli chp genel başkanına tavsiyesi

( KIRŞEHİR )- Şehir protokolü, Ahi Evran-I Veli Külliyesinde dua etti KIRŞEHİR

- Kırşehir merkezli kutlanan Ahilik Haftasının 33. açılış programı Ahi Evran-ı Veli Külliyesinde yapılan dua ile açıldı.Şehir Protokolü, Ankara Caddesi üzerinde bulunan Ahi Evran Külliyesine gelerek pandemi kurallarına uygun şekilde dua etti. Duanın ardından misafirlerden bir bölümü kapıda bekletilen görevlilerin kolonya dezenfektan ve maske sunmalarıyla külliye içerisine alındı. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde ise haftanın açılış programı düzenlendi.
Esnaf Sanatkarlar ve Kooparatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan'ın açılış konuşmasıyla başladı.
Erkan konuşmasında, "Ahilik, sadece ticareti değil hayatın her alanı Ahiliğin her alanında değerlere önem vererek yaşamış Ahileri rahmetle anıyorum. Kardeşlik, cömertlik anlamlarına gelen Ahiliğin temelini Pir Ahi Evran'ın ifadesiyle 'İnsana verilen değer' oluşturur. Ahiler insanların en şereflisidir mesajını fedakarlık, erdem ve fazilet olarak yaşamıştır" dedi.
Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu ve CHP milletvekili Metin İlhan'ın, Ahiliğin değer ve önemini anlattığı konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kılavuzlarını değiştirmesini tavsiye etti.Milletvekili Kendirli, "Kıymetli misafirler, esnaf ve sanatkarlarımızın işini artırmak kazancını bereketlendirmek için yaptığımız çabaları görmeyip sadece polemiklerle gündemde kalmaya çabalayan Ana Muhalefet Partisine sahip olmak gibi bir de bahtsızlığımız var. Ne yazık ki, Ahilerin ve esnaf sanatkarın sıkıntılarına çözüm üretmediği gibi Ahilik kutlamalarının nerede yapıldığı üzerinden tartışma başlatan Ana Muhalefet partimiz, böylelikle gündem olmaya çalışmaktadır. Geçen yıl ki Ahilik haftası kutlamaları kapsamında bazı programların Konya'ya verilmesi noktasında tartışma başlatan CHP hezeyanının ne kadar yersiz olduğunu anlatmaya gerek yok. Ahiliğin merkezi Kırşehir'dir. Merkezin Kırşehir olduğu resmi gazetede de yayımlanan yönetmelikle sabitken bunu görmeden bilmeden geçen yıl Konya'da yapılan Ahilik haftası kutlamaları açıklamalarıyla sabote eden Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Kırşehir'den sesleniyorum ve kılavuzlarını değiştirmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Kutlamalar kapsamında hayatını Ahiliğin tanıtımına adayan Mustafa Karagüllü sokağı Esnaf Odaları Birliği önünde açıldı.
Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
14 Eylül 2020 Pazartesi günü yayınlandı