'Kırsalda Kadına Yönelik Çalışmalar' bölge toplantısı - KAYSERİ

"Kırsalda Kadına Yönelik Çalışmalar" bölge toplantısı - KAYSERİ - "Kırsalda Kadına Yönelik Çalışmalar" bölge toplantısı - Toplantıdan detay - Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç'in konuşması"Kırsalda Kadına Yönelik Çalışmalar" bölge toplantısı - Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Alt Komisyonu Başkanı Gözgeç: - "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından genç çiftçilerin desteklenmesi kapsamında 2016 yılında hibe almaya hak kazanan 14 bin 978 çiftçinin yüzde 75'i kadın çiftçilerden oluşuyor. Bu çok güzel bir gelişme"KAYSERİ (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu tarafından düzenlenen "Kırsalda Kadına Yönelik Çalışmalar" konulu bölge toplantısı, Kayseri 'de yapıldı.Bir otelin toplantı salonundaki toplantıda, kadınlarla ilgili çalışmalar yapan kurum ve kuruluşların temsilcileri ile akademisyenler Kayseri 'de kadının kırsalda güçlendirilmesine yönelik projeleri hakkında sunumlar yaptı.Programa başkanlık eden Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun TBMM'de 2009 yılında kanunla kurulduğunu ve farklı alanlarda faaliyet gösteren alt komisyonları bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de kırsalda yaşayan nüfusun, ülke nüfusunun yaklaşık üçte birine denk geldiğini ve kırsalda yaşayanların çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu belirten Gözgeç, "Kadınlarımızın kırsal alandaki çalışmaları, hem mevsimlik tarım işçileri açısından mevcut hem de kırsalda yaşayanlar açısından. Kırsaldaki kadınlarımızın da ekonomiye katkıda bulunması ve yaşadıkları bölgelerde girişimcilik faaliyetlerinde bulunabilmeleri çok önemli. Buna sadece girişimcilik açısından bakılmamalı, kırsalda yaşayanların kamu hizmetlerine ulaşması da kolaylaştırılmalı." dedi.
- "Komisyon çalışmaları sonucunda bir rapor oluşturacağız"Hükümetin bu alanda önemli çalışmaları olduğunu anımsatan Gözgeç, şunları kaydetti:"Tüm bakanlıklarımızın kadın girişimcilere ve kırsaldaki kadınlara yönelik destek çalışmaları var. Yaptığımız çalışmalarda şunu gördük, evet çok güzel destekler, çok güzel çalışmalara var ama bunların kadınlara ulaştırılması konusunda haberdar olmak ve rehberlik ihtiyacı duyuluyor. Bu açıdan STK'lere önemli görevler düştüğü kanaatindeyiz. Kentlerde yaşayan kadınların kırsalda yaşayan kadınlara mentorluk yapmasının faydalı olacağı inancındayız. Komisyon çalışmaları sonucunda bir rapor oluşturacağız. Kayseri 'deki çalışmaları dinleyeceğiz. Rapor sonucunda da çözüm önerilerimiz olacak. Mükemmele ulaşmayı arzu ediyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından genç çiftçilerin desteklenmesi kapsamında 2016 yılında hibe almaya hak kazanan 14 bin 978 çiftçinin yüzde 75'i kadın çiftçilerden oluşuyor. Bu çok güzel bir gelişme."Toplantıya, komisyon üyeleri MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de katıldı.

Kadın Girişimci Bölge Toplantısı Alt Komisyon Girişimcilik 2009 Yılı 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı