Kırklareli'nde hijyenik olmayan köpek barınağı yıkıldı

Köpeklerin bulunduğu barınak,
Hastane Köpek Devlet Hastanesi Harekete Geç Avcılık 

-Köpeklerden görüntü
-Ekiplerin tel kafesleri kesmeye çalışması,
-Yıkım çalışması

( KIRKLARELİ )- SOHAYKO Derneği bastı, Pınarhisar belediyesi yıktı KIRKLARELİ

- Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde bulunan bir özel barınakta bulunan av köpeklerinin şartlarının kötü olduğu iddiası üzeirne, Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) üyeleri harekete geçmesi sonucu belediye ekipleri tarafından barınak yıkıldı. SOHAYKO Derneği’ne yapılan bir ihbar sonrası ekipleriyle birlikte bölgeye gittiklerini dile getiren dernek üyeleri, sahipli olduğunu tespit ettikleri köpeklerin fiziki şartlarının kötü olduğunu tespit etti. Dernek Başkanı E. Yasin Yılmaz, Pınarhisar’a gittiklerinde yeni yapılan devlet hastanesi yanında bulunan barınağın belediyeye ait olduğu söylendini, ancak yaptıkları araştırmalarda eskiden belediye ait olan yerin yeni hastaneye tahsis edildiğini öğrendiklerini ve buranın yıkılması için belediyeye müracaat ettiklerini ifade etti.
15 köpek bulunuyordu Yılmaz, söz konusu barınakta hepsinin boynunda tasma ve künyeleri olan 15 köpeğin tutulduğunu belirterek, burada perişan halde bulunduklarını tespit ettiklerini ifade etti.
Durumu Belediye Başkanı Mustafa Cingöz'e ilettiklerini, kendisinin hemen veteriner görevlendirdiğini hatırlattı. Yılmaz, belediyeden ve çevreden öğrendiklerine göre köpeklerin sahipleri avcılık yapan memurlar olduklarını iddia ederek, “Bu durum bizi çok şaşırttı günlerce altları temizlenmeyen suları yemekleri pislik içinde olan köpeklerin aslında av için kullanılan av köpekleri olduğunu öğrendik” dedi.
Belediye barınağı yıktı Başvuruları ve görselleri değerlendiren belediye ekiplerinin köpeklerin güvenli yerlere alınmasının tespitinin ardından söz konusu barınağı yıkmak için harekete geçti. İş makineleri ile olay yerine gelen belediye ekipleri, barınakları tek tek yıkarak, molozları temizledi. (KU-
7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı