Kırıkhan'da 13. Geleneksel Kavun Festivali - HATAY

- 13. Geleneksel Kavun Festivali - Festival kapsamında gerçekleştirilen bayrak yürüyüşünden görüntü - Festival alanından genel ve detay görüntü - Kavunlardan görüntüler - Kavunlara puan verilmesi - Alandaki vatandaşlardan görüntüler - Yerel sanatçıların sahne almasından görüntü - İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Temizkan'ın konuşması - Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz'un konuşması - Vatandaşların halay çekmesinden görüntüKırıkhan'da 13. Geleneksel Kavun FestivaliHATAY (AA) - Hatay 'ın Kırıkhan ilçesinde 13. Geleneksel Kavun Festivali düzenlendibKırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından 13. kez düzenlenen kavun festivalinde, en iyi 3 kavun üreticisine altın hediye edildi.Yerel sanatçıların sahne aldığı festivalde konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ilçede üretilen kavunun Kırıkhan ekonomisine değer kattığını söyledi.

Dünyada en önemli şeyin üretim olduğunu ifade eden Yavuz, "Bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Kırıkhan dediğinizde insanların aklına iki şey geliyor. Bunlardan biri kavun diğeri de dişçilik. Biz arkasından inşallah havucu ve ciğeri de getiriyoruz. Kırıkhan inşallah Türkiye’nin dört bir yanında markasıyla anılmaya devam edecek." diye konuştu.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Temizkan da ilçede kavun üretiminin ilk olarak 1975 yılında başladığını hatırlatarak, "Kavun son yıllarda Kırıkhan için stratejik bir ürün halini almıştır. İlçemizde genellikle ananas ve dalya çeşidi kavunlar yetiştirilmektedir." ifadelerini kullandı.Festivale, AK Parti Hatay milletvekileri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik ve Hüseyin Şanverdi, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Strateji Allah Festival 

7 Temmuz 2019 Pazar günü yayınlandı