Kırgızistan'daki AGİTPA Sonbahar Toplantısı - BİŞKEK

- Toplantıdan detaylar - AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın açıklaması - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu'nun açıklamasıBİŞKEK (AA) - Kırgızistan Parlamentosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) 17. Sonbahar Toplantısı'nın ilk oturumunda, "Orta Asya'da ve ötesinde güvenlik diyaloğu kolaylaştırmak" konusu ele alındı.AGİTPA Başkanı George Tsereteli'nin yönetiminde yapılan toplantıya 46 ülkeden 150'den fazla milletvekili katıldı.
Türkiye'yi temsilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı katıldı.
Avcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, bölgesinde güvenlik alanına yaptığı katkıların öneminin altını çizerek, Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde tehlikeli durumların ortaya çıkmaması için her zaman AGİT insiyatiflerini desteklediğini vurguladı.Uluslararası kuruluşlarla sıkı iş birliği içinde olduklarını hatırlatan Avcı, Türkiye'nin, terörle mücadele konularına, Avrupa'nın güvenliği ve yasa dışı göçün engellenmesi alanında yaptığı çabaları anlattı.Avcı, oturum sırasında Güney Kıbrıs Rum Yönetiminden bir parlamenterin Kıbrıs konusundaki sorusuna, Kıbrıs sorununun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğinin altını çizerek yanıt verdi.AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ise Türkiye'nin, terörle mücadeledeki başarısının, AGİT karar mekanizmalarına yansıması için büyük çaba gösterdiğini söyledi.

Siyasi, güvenlik, ekonomi, çevre ve insan hakları meselelerle ilgili taahhütlerin yerine getirilmesi için meclisler arası diyaloğu artırmak ve uluslararası iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen AGİTPA 17. Sonbahar Toplantısı, farklı konularda yapılacak oturumlarla cumartesi gününe kadar devam edecek.
Terörle Mücadele Taahhüt Toplantı Uluslararası Milletvekili 

4 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı