Kilis’teki su sıkıntısı çözüldü

Su pompalarının görüntüsü
Su Sıkıntısı Kurban Bayramı Basın Toplantısı Su Arıtma Tesisi Basın Açıklaması 

-Başkan Kara’nın incelemelerde bulunması
-Genel ve detaylar
-Belediye Başkanı Hasan Kara’nın basın açıklaması

( KİLİS ) KİLİS

- Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Su sıkıntısının çözüldüğünü, vatandaşların içme suyunu israf etmemesi istediğini söyledi.

Kilis’te 3 yıldır yaşanan kuraklık nedeniyle Seve Barajının su kalmaması üzerine 3 günde bir suyun verildiği kent merkezine vurulan sondajların devriye alınması nedeniyle su sıkıntısı çözüldü. Belediye Başkanı Hasan Kara, Başkan Yardımcısı Kadir Çirtikoğlu, Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Begüm Bostancı ile birlikte sondajların bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Başkan Kara, düzenlediği basın toplantısında, Kilis’te kurban bayramından sonra su sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, “Bu sıkıntı çekilmeden daha öncesinde aldığımız tedbirleri devreye koyduk. Bir yandan Seve Barajının altındaki emiş suyunu yukarıya pompalamak suretiyle, vermeye başladık. Bir yandan Konak Göletine ishale hattını devreye koyarak, konak göletinden direk su arıtma tesisine su vermeye başladık. Seve barajı ile konak göletinden saniyede 200 litre su verirken, bu suların bitmesine karşı olarak ta 1.5 yıldır sondaj kuyuları vuruyoruz. Sondaj vurduğumuz 36 kuyudan 10 tanesinde yeterli su çıktı. Şuan 3 tanesini hızlı bir şekilde devreye aldık. 7 tanesini de devreye almak üzereyiz. Bu ay sonuna kadar 10 kuyuyu da devreye alarak,seve baraöı ile konak göletinden eksilen su kadar suyu şehre vermiş olacağız. Kış aylarına kadar su sıkıntısı yaşamayacağız” dedi.
Afrin Barajının bitme aşamasına geldiğini ifade eden Kara, sözlerini şöyle sürdürdü, “İshale hattının ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapılıyor. Önümüzdeki hafta içerisinde ishale hattının inşaatına başlanacak. Haziran ayı itibariyle de ishale hattı tamamlanacak. Böylece su sıkıntısı tarihe karışmış olacak. Bu demek değil ki suyu israf edelim. Su olmasına rağmen değerli hemşehrilerim suyu israf etmeyelim. Şuan itibariyle bütün şehre su veriliyor. Bu konuda sıkıntımız yok. Şehri su ile besliyoruz” diye konuştu.

24 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı