Kılıçdaroğlu, Emel Korutürk’ün Cenazesine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6.Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün eşi, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk'ün annesi Emel Korutürk ' ün cenaze törenine katıldı.
Fahri Korutürk Onur Öymen Akif Hamzaçebi Cumhuriyet Osman Korutürk 


97 yaşında hayatını kaybeden Emel Korutürk için Teşvikiye Camii ' nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Korutürk ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Hurşit Güneş, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı. Kılıçdaroğlu cenaze töreninde partisinin milletvekili Osman Korutürk ve ailesine taziyelerini iletti. Cenaze törenine gelirken kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Saygıdeğer bir hanımefendiydi. Eski cumhurbaşkanımızın eşiydi, milletvekilimizin annesiydi. Allah rahmet eylesin” dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş ise Emel Korutürk ' in çağdaş ve modern bir insan olduğunu belirterek, “Ailesini de öyle biliyorsunuz. Osman Korutürk de bizi milletvekilimiz. Büyük bir kayıp. Türkiye ' de örnek bir cumhurbaşkanının eşiydi. Başsağlığı diliyorum ailesine ve sevenlerine” diye konuştu.

CHP Milletvekili Hurşit Güneş de “CHP ' nin iktidarında cumhurbaşkanlığı yapmış, muhterem bir kişinin eşiydi. Emel Korutürk Hanımefendiye Allah ' tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.
Emel Korutürk ' ün, Fahri Korutürk eşi olmanın dışında bir cumhuriyet kadını olduğunu belirten CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise, “Kişiliğiyle, sanatçılığıyla, insani değerleriyle çağdaşlığın simgesiydi. Kendisine Allah ' tan rahmet diliyorum” dedi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Emel Korutürk ' ün naaşı omuzlarda cenaze aracına taşındı. Kılıçdaroğlu da tabuta omuz verdi. Korutürk ' ün cenazesi, toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu mezarlığı ' na götürüldü.
14 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı