Kıbrıs'ta 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk ' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KKTC de de coskuyla kutlanıyor .Kutlamalar kapsamında ilk tören, Başkent Lefkoşa daki Atatürk Anıt ' ında gerçekleştirildi.
Başbakan Cumhuriyet Atatürk 19 Mayıs Lefkoşa 


Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Talu, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Ömer Paç, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Tören, Anıta protokol sırasına göre çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu, saygı marşı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıtkabir ' den getirilen toprak bir subay tarafından Anıt ' a konuldu.

Kutlamalara daha sonra Lefkoşa Atatürk Stadında düzenlenen gösterilerle devam edildi. KKTC nin büyük yerleşim yerlerinde de kutlamalar yapılıyor.

19 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı