- Kerkük’te Türkmenlerin seçim protestoları devam ediyor

Güvenlik gücleri
Protesto Genel Seçimler Kerkük Hükümet Milletvekili 

-Sıloganlar kerkük türktür türk kalacak
-Vatandaşların yoğun akını
-Genel

( KERKÜK ) KERKÜK

- Kerkük’te Türkmenler, Irak genel seçimlerine hile karıştığı iddiaları sebebi ile protestolarını sürdürüyor. Irak’ın Kerkük şehrinde yaşayan Türkmenler, Irak genel seçimlerine hile karıştığı iddiaları sebebi ile iki gün önce başlattıkları protestolara bugün de devam etti. Milletvekili adaylarının da katıldığı gösterilerde sık sık ‘Sahtekarlığa hayır’ , ‘Kerkük Türk’tür, Türk kalacak’ sloganları atıldı. Protestolara katılan Türkmen milletvekili adayı Ammar Kaya, İhlas Haber Ajansı’na

yaptığı açıklamada, “Irak Türkleri artık uyandı ve verdikleri oylara sahip çıkmaya geldiler” ifadelerini kullandı. Türk dünyasına çağrıda bulunan Kahya, “Türk dünyasından Türkmenlere sahip çıkmalarını bekliyorum. Türkmenler sandığa giderek seçimi kazandı ama maalesef hilelerle Türkmenlerin oyları çalındı” ifadelerini kullandı. Gösteriye katılan Ömer Hüseyin adlı vatandaş ise, “Türkmenler olarak oy pusulalarının elle sayılmasını ve haklarımızı istiyoruz, çünkü hile yapıldı” dedi.
Türkmen vatandaşlarının meydanları bırakmayacağını söyleyen Hüseyin, “Bağdat hükümeti bilsin ki biz 14 sene zulüm altında yaşadık, artık yaşamayacağız. Biz sadece sandıktaki verdiğimiz oyları istiyoruz, başkasının hakkını değil” diye konuştu.

14 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı