- Kerkük Leylan Mülteci Kampı Yardım Bekliyor

Mülteci kampından görüntüler,
Kronik Hastalık İsviçre Öğrenciler Teröristler Mülteci Kampı 

-Çocukların eğitim faaliyetlerinden görüntüler
-İki kamp görevlisi ile yapılan röportaj

( KERKÜK ) - Kerkük Leylan mülteci kampı yardım bekliyor KERKÜK

- Kerkük’ün kuzeydoğusundaki Leylan çocuk kampında barınan yaşları 18 den küçük 2 bin civarındaki çocuğa yeteri kadar hizmet verilemediğini belirtildi. Kerkük’ün kuzeydoğusundaki Leylan çocuk kampında barınan 2 bin civarındaki çocuğun 500’ünün daha önce DEAŞ’ın kontrolündeki bölgeler ve Huveyce’den geldiği, bölgenin teröristlerden tamamen temizlenmediği için evlerine dönemedikleri belirtildi. İsviçre merkezli çocuklara yardım kuruluşu olan TDH’nin kampında çalışan Said Sigam Cebbar, Leylan kampında 1 ila 18 yaş arasında 2 bin civarında çocuk bulunduğunu ve kamptaki çocuklara yeterli hizmetin verilemediğini söyledi.

Cebbar, kampta yeteri kadar okul ve eğitim personeli olmadığı için günde yalnızca 200 öğrenciye eğitim hizmeti verilebildiğini, bütün öğrencilere ancak yapılan bir programa göre farklı günlere eğitim verilebildiğini belirtti.
TDH’nin kampında kalan 700 ila 900 ailenin ihtiyaçlarını karşılayamadığını bildiren Cebbar, kampta, çiçek, uyuz gibi kronik hastalıkların görüldüğünü ifade etti.
Cebbar, kuruluşun acil durumları karşıladığını ancak bütün vakalara cevap veremediklerini söyledi.

Çocukları koruma bölümünde çalışan Murtaza Ali de, kampın farklı hizmetler veren birkaç bölgeye bölündüğünü belirterek, "Bütün öğrencilere aynı anda hizmet verebilmemiz için daha fazla yere ihtiyacımız var. Kampta daha çok hizmet verebilmemiz için yardım kuruluşlarından, sesimizin ulaştığı her yerden destek bekliyoruz" dedi.

21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı